Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
showbiz

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Τόμας δίνουν οι γιατροί

Με «νύχια και με δόντια» προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τον Τόμας οι γονείς του, τραγικές φιγούρες δίπλα στο παιδί τους που δέχεται από χθες νέα φαρμακευτική αγωγή ακόμη πιο ισχυρή...

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Τόμας δίνουν οι γιατροί
Με «νύχια και με δόντια» προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τον Τόμας οι γονείς του, τραγικές φιγούρες δίπλα στο παιδί τους που δέχεται από χθες νέα φαρμακευτική αγωγή ακόμη πιο ισχυρή…\r\nΟι Καλύτερες Προσφορές και Κουπόνια Απευθείας στο Email σου!\r\n\r\nΗ κατάσταση του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική του ΚΑΤ εδώ και μιάμιση εβδομάδα, παραμένει σταθερά κρίσιμη.

\r\n

\r\n

Ο θείος του, μιλώντας για τις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια του, αλλά και για τις εξελίξεις με την πορεία της υγεία του αναφέρει ότι από την ημέρα που έγινε το ατύχημα στην Αττική Οδό, μέχρι και σήμερα, οι γονείς του Τόμας είναι εξοντωμένοι. «Οι υπόλοιποι, κλαίμε κατά διαστήματα. Οι γονείς έχουν το μεγαλύτερο βάρος της θλίψης και του πόνου».

\r\n

\r\n

Άσχημα τα νέα από το εξωτερικό

\r\n

\r\n

Όσο για την ανάγνωση των εξετάσεων από το εξωτερικό; «Οι εξετάσεις του Τόμας δε δημιουργούν αισιοδοξία. Αυτά μας είπαν και οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί γιατροί, που μας έστειλαν απαντήσεις στις εξετάσεις που τους είχαμε αποστείλει. Μας είπαν ότι ακόμη και στα χέρια τους αν ήταν, δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο». Αυτό δήλωσε στο fthis ο Γιώργος Πρωτόπαπας, θείος του Τόμας και διευθυντής στα Παιδικά χωριά SOS.

\r\n

\r\n

Προσθέτοντας πως «Οι βλάβες είναι μεγάλες, μας είπαν οι ξένοι γιατροί. Τους προβλημάτισε ιδιαίτερα η πολύ αυξημένη πίεση του εγκεφάλου που παρέμενε για πολλές ημέρες υψηλή. Τα τελευταία 24ωρα υποχώρησε,που είναι κάτι πολύ θετικό, αλλά παρά τις διαφορετικές φαρμακευτικές αγωγές, δεν αντιδρά ο οργανισμός του. Δεν ήρθε αυτό που περίμεναν οι γιατροί».

\r\n

\r\n

Πώς είναι η υγεία του Τόμας μέχρι στιγμής

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με τους γιατρούς και με όσα ισχυρίζεται ο θείος του Τόμας, «από τις εξετάσεις αλλά και από τις απόψεις των γιατρών του εξωτερικού, η μορφή του ατυχήματος και οι συνθήκες της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης ουσιαστικά δεν επιδέχονται καταρχήν μεγάλες ιατρικές επεμβάσεις. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με την ηλικία και το ότι δεν είχε άλλες σωματικές κακώσεις από το ατύχημα. Σε αυτά έχουν εναποθέσει οι γιατροί ένα κομμάτι της ανάκτησης του».

\r\n

\r\n

«Οι γιατροί προσπαθούν να δουν αν κάποιο από τα εγκεφαλικά κύτταρα υπάρχει περίπτωση ν΄αντιδράσει, γι΄αυτό και οι ίδιοι εύχονται να έχουν κάνει λάθος τα μηχανήματα στις μέχρι τώρα ενδείξεις τους».

\r\n

\r\n

Υπάρχει όμως περίπτωση να γίνε το θαύμα, όπως με άλλους ασθενείς στο παρελθόν;

\r\n

\r\n

«Χιλιοστό με χιλιοστό, το τραύμα στον εγκέφαλο ενός ασθενή, μπορεί να διαφέρει. Οι Άγγλοι γιατροί για παράδειγμα, έχουν συναντήσει μόνο δέκα περιπτώσεις με τόσο υψηλή κρανιακή πίεση, στα 80, όπως είχε ο Τόμας», λέει ο θείος του.

\r\n

\r\n

Μάλιστα τονίζει, πως ο 25χρονος ανιψιός του «υποστηρίζεται μηχανικά. Δεν υπάρχει καμία άλλη σωματική κάκωση. Φορούσε ζώνη άλλωστε και το κουβούκλιο του αυτοκινήτου δεν συνθλίβη. Αλλά όλη η ζημιά έγινε στο κεφάλι. Με διπλό εγκεφαλικό χτύπημα έτσι όπως πετάχτηκε το αυτοκίνητο και προσέκρουσε στο τοιχείο της Αττικής Οδού».

\r\n

\r\n

Τέλος, εξηγεί και γιατί δεν έχει εκδοθεί κάποιο επίσημο ανακοινωθέν από τους γιατρούς του ΚΑΤ:

\r\n

\r\n

«Εμείς ζητήσαμε να εκδοθεί. Αλλά οι γιατροί φοβούνται. Τι φοβούνται, δεν ξέρω. Αλλά από τη στιγμή που βλέπουν πως ενδιαφέρεται τόσος κόσμος και τα δημοσιεύματα είναι επαναλαμβανόμενα, δεν θα έπρεπε;».

\r\n

\r\n

Η συνέντευξη έγινε για λογαριασμό του περιοδικού ΕΓΩ Weekly.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY