[ad id='64602']

Hλεκτρονικό… μεσιτικό γραφείο έρχεται από την εφορία


Ενα ηλεκτρονικό… μεσιτικό γραφείο, στο οποίο θα «κρεμαστούν» τα ακίνητα που κατάσχονται λόγω χρεών στην Εφορία, αποκτά σύντομα το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η ειδική ιστοσελίδα για τα κατασχεθέντα ακίνητα είναι έτοιμη και σε έναν μήνα θα βγει στον αέρα, αρχικά μόνο στην ελληνική γλώσσα και στη συνέχεια σε αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά κ.λπ.

Τo Δημόσιο επιχειρεί να θέσει σε νέα βάση την αξιοποίηση της περιουσίας που διαθέτει και η οποία λιμνάζει χωρίς να μπορεί να γεμίσει τα κρατικά ταμεία.

Δημοπρασίες αλά ΤΑΙΠΕΔ


Εχοντας ως πρότυπο την ηλεκτρονική ιστοσελίδα δημοπρασιών e-auction του ΤΑΙΠΕΔ, στήνεται τώρα το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο που εκτιμάται ότι μπορεί να κινητοποιήσει εκατοντάδες υποψήφιους αγοραστές από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα αγοράσουν ακίνητα σε χαμηλές τιμές.

Το Dealaki.gr συγκεντρώνει τις καλύτερες προσφορές που κυκλοφορούν στην αγορά. Κάντε “Like” στην σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι από όλους τις καλύτερες προσφορές γύρω σας!

Οι πληροφορίες για τον σχεδιασμό και τον τρόπο που θα λειτουργήσει το site, το οποίο θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, δηλαδή ο κ. Χάρης Θεοχάρης, αναφέρουν τα εξής: Δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εκπλειστηριάζονται τα ακίνητα. Θα συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και δεν πρόκειται να διενεργούνται αγοραπωλησίες και «χτυπήματα» μέσω της ιστοσελίδας. Δεν θα υπάρχουν δηλαδή ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Στο «ηλεκτρονικό μεσιτικό γραφείο» του υπουργείου Οικονομικών θα καταχωρούνται όλα τα στοιχεία των κατασχεθέντων ακινήτων. Θα υπάρχουν φωτογραφίες, πληροφορίες για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής των πλειστηριασμών καθώς και περίληψη της έκθεσης κατάσχεσης που έχει κάνει ο έφορος. Φυσικά θα αναφέρεται η αρχική τιμή με την οποία θα ξεκινά ο πλειστηριασμός (προφανώς η αντικειμενική), καθώς και τυχόν διορθώσεις που θα γίνουν έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.

Σε πρώτη φάση θα αναρτηθούν όλα τα ακίνητα τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις εφορίες για χρέη άνω των 100.000 ευρώ. Το πρόγραμμα ξεκινά δηλαδή από τις μεγάλες οφειλές, ενώ στο μέλλον το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρώσει τα κατασχεθέντα ακίνητα και από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κλικ και από Ρωσία


Σκοπός του γενικού γραμματέα Εσόδων, κ. Θεοχάρη, είναι η διεύρυνση της ενημέρωσης για τα ακίνητα που βγάζει στο σφυρί το Δημόσιο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών: «Θέλουμε να υπάρχει πληροφόρηση για τα κατασχεθέντα ακίνητα σε όλο τον κόσμο κι όχι μόνο στα ”κοράκια” των πλειστηριασμών. Να μπορεί ο Ρώσος να βλέπει ότι πωλείται μια βίλα στη Μύκονο, η οποία έχει κατασχεθεί για χρέη και να κάνει κίνηση να την αγοράσει».

Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε μια διαδικασία για να διεκδικήσει μέρος των χρημάτων που του χρωστούν μεγαλοοφειλέτες. «Από το 1974 γίνονταν κατασχέσεις ακινήτων, αλλά ποτέ το Δημόσιο δεν έκανε πλειστηριασμούς.

Τώρα θα συγκεντρώσουμε όλα τα ακίνητα που λιμνάζουν στις ΔΟΥ και θα παρέχουμε πληροφόρηση σε υποψήφιους αγοραστές από όλο τον κόσμο ώστε να αυξήσει το κράτος τα έσοδά του», λένε τα στελέχη του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι δημόσιοι πλειστηριασμοί γίνονται γνωστοί μόνο από έντυπα τα οποία κυκλοφορούν στους κύκλους των δικαστικών επιμελητών και των «κορακιών» και χωρίς ιδιαίτερα διαφανείς διαδικασίες.

Ετοιμη η λίστα με 50 βίλες

Τα πρώτα ακίνητα που θα αναρτηθούν θα είναι «κράχτες», δηλαδή γνωστές πολυτελείς κατοικίες μεγαλοοφειλετών. Οπως είχε αποκαλύψει τον Νοέμβριο το «Εθνος της Κυριακής», υπάρχει έτοιμη λίστα με 50 ακίνητα μεγάλης αξίας που εκτιμάται ότι μπορούν να αποδώσουν πάνω από 80 εκατ. ευρώ και ακολουθεί άλλη μία με 21 ακίνητα με στόχο 30,8 εκατ. ευρώ.

  • Ενα από τα πρώτα σπίτια θα είναι του γνωστού μόδιστρου Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο. Πρόκειται για την πολυτελή βίλα του επιχειρηματία ο οποίος χρωστά πάνω από 12 εκατ. στο Δημόσιο. Πριν από μερικούς μήνες έγινε προσπάθεια για πλειστηριασμό χωρίς επιτυχία και με τιμή μόλις 960.000 ευρώ. Στη νέα ιστοσελίδα θα αναρτηθούν επίσης τα στοιχεία από κατασχεθέντα σπίτια, οικόπεδα, κτίρια γραφείων και καταστημάτων που ανήκουν σε γνωστούς επιχειρηματίες. Υπάρχει, για παράδειγμα, πολυτελές σπίτι στο Λαγονήσι ιδιοκτησίας επιχειρηματία που χρωστά 15 εκατ. ευρώ. Ακόμη, θα αναρτηθεί διώροφη οικοδομή 302 τ.μ. στην περιοχή του Μακρυγιάννη, η οποία βγήκε στο σφυρί αντί 800.000 ευρώ χωρίς, όμως, αποτέλεσμα…
  • Εξι διαμερίσματα του Γιάννη Καρούζου, που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, είναι ακόμη υποψήφια για την ανάρτησή τους στο… ηλεκτρονικό μεσιτικό γραφείο του κ. Θεοχάρη. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα στη Γλυφάδα (πρώτη προσφορά 464.000 ευρώ), κατάστημα ισογείου (700.000 ευρώ), άλλη οικοδομή στη Γλυφάδα (304.000 ευρώ) και δύο αποθήκες (6.400 και 48.000 ευρώ). Τέλος, μοναδικό οικόπεδο 676 τ.μ. στο Πανόραμα Βούλας που κατασχέθηκε λόγω χρεών από τον επιχειρηματία Ανδρέα Κορασίδη.

ethnos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,