Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συστάσεις Προβόπουλου για τα «κόκκινα» δάνεια

 Οδηγίες στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έδωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στη σημερινή τους συνάντηση, για το πως θα πρέπει να χειρίζονται τα "κόκκινα" δάνεια. Να σημειωθεί ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος του 30% του συνόλου των δανείων.

Συστάσεις Προβόπουλου για τα «κόκκινα» δάνεια

 Οδηγίες στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έδωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στη σημερινή τους συνάντηση, για το πως θα πρέπει να χειρίζονται τα “κόκκινα” δάνεια. Να σημειωθεί ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος του 30% του συνόλου των δανείων.

\r\nΟ κ. Προβόπουλος ζήτησε από τους τραπεζίτες να προχωρήσουν άμεσα στη σύσταση υπερδιευθύνσεων σε κάθε τράπεζα που θα χειρίζεται αποκλειστικά τα “κακά” δάνεια, δηλαδή τη δημιουργία μιας “bad bank” μέσα σε κάθε τράπεζα.\r\n\r\nΖήτησε επίσης να δημιουργηθούν μηχανισμοί για τον έγκαιρο εντοπισμό των δανείων που κινδυνεύουν να γίνουν “κόκκινα” καθώς και τη δυναμική αξιολόγηση των δανειοληπτών, δηλαδή να μην ελέγχουν μόνο το εκκαθαριστικό της εφορίας αλλά να μελετούν την συμπεριφορά του δανειολήπτη σε πληρωμές φόρων, σε χρέη προς το Δημόσιο ή τα Ταμεία κλπ.\r\n\r\nΡύθμιση των δανείων σας με τους δικούς σας όρους. Για δωρεάν συνάντηση πατήστε εδώ!\r\n\r\nΤην συνεργασία των τραπεζών πρότεινε επίσης, για όσους έχουν δάνεια σε περισσότερες από μια τράπεζες ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Να υποβάλλουν επιπλέον σχέδια για τη διαχείριση των προβληματικών δανείων, όπως για παράδειγμα μια πρόταση θα ήταν η online σύνδεση με το ΚΕΠΥΟ ώστε να αντλούν και από κει πληροφορίες. Επίσης πρότεινε να μειώσουν τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια ακόμη και μοιράζοντας τις αγορές, δηλαδή κάθε τράπεζα να δραστηριοποιείται σε μια χώρα.\r\n\r\nΣε ό,τι αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας, ο κ. Προβόπουλος συστήνει να χορηγούν στοχευμένη ρευστότητα σε υγιείς κλάδους και επιχειρήσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY