Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον αέρα η δήλωση των τόκων από καταθέσεις

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται η δήλωση των τόκων από καταθέσεις στο Ε1. Η εγκύκλιος που θα δίνει διευκρινήσεις για τη δήλωση δεν έχει εκδοθεί ακόμη γεγονός που μπλοκάρει τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων.

Στον αέρα η δήλωση των τόκων από καταθέσεις

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται η δήλωση των τόκων από καταθέσεις στο Ε1. Η εγκύκλιος που θα δίνει διευκρινήσεις για τη δήλωση δεν έχει εκδοθεί ακόμη γεγονός που μπλοκάρει τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων.\r\n\r\nΠάντως ο γενικός γραμματέας Χάρης Θεοχάρης σε ανάρτηση του στο twitter και μετά από σχετική ερώτηση απάντησε ότι: “Ο τύπος και περιεχόμενο είναι έτοιμα για υπογραφή”.

\r\n

\r\n

Ωστόσο η υπογραφή και η δημοσίευση δεν έχουν γίνει ακόμη και παραμένει θολό το τοπίο, ειδικά σε ότι αφορά τους συνδικαιούχους.\r\n\r\nΟι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνον εάν ξεπερνούν τα 250 ευρώ, και αναμένεται η απόφαση Θεοχάρη για το αν θα πρέπει να δηλωθεί το “πραγματικό γεγονός”, δηλαδή να αναγραφούν οι τόκοι στο Ε1 εκείνου που ανήκουν οι καταθέσεις.\r\n\r\nΠρέπει να σημειωθεί πως μόλις το 8% των φορολογουμένων φυσικών προσώπων εκτιμάται πως έχουν τόκους καταθέσεων άνω των 250 ευρώ και ως εκ τούτου η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει. Προβλήματα, έχουν παρουσιασθεί με τις καταθέσεις σε συνάλλαγμα , ωστόσο και αυτά αναμένεται να ξεπερασθούν.\r\n\r\nΤο γεγονός ότι τα στοιχεία των τόκων θα δοθούν ηλεκτρονικά δεν σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα λάβουν τα μέτρα τους και δεν θα ζητήσουν βεβαιώσεις από τις τράπεζες.\r\n\r\nΤο Δημόσιο θα αξιώσει από τους πολίτες να διορθώσουν τα λάθη στον προσυμπληρωμένο Κωδικό 659 – 660 του Ε1 και εάν δεν το πράξουν θα αναζητήσει αδήλωτα εισοδήματα και διαφυγόντες φόρους.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY