Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτα έλεγχος και μετά επιστροφή για 100.000 φορολογούμενους

Καμμία εκκαθάριση φόρου δεν έγινε σε περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις και το taxisnet "μπλόκαρε" την υποβολή τους, αφού κρίθηκε ότι πρέπει να ελεγχθούν.

Πρώτα έλεγχος και μετά επιστροφή για 100.000 φορολογούμενους

Καμμία εκκαθάριση φόρου δεν έγινε σε περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις και το taxisnet “μπλόκαρε” την υποβολή τους, αφού κρίθηκε ότι πρέπει να ελεγχθούν.

\r\nΜέσα στον Αύγουστο θα κληθούν 100.000 φορολογούμενοι να περάσουν από τις κατά τόπους εφορίες.\r\n\r\nΕπιλέξτε πάνω από 800 τίτλους βιβλίων με HAPPYPRICE!\r\n\r\nΘα ελεγχθούν:\r\n\r\n- Οσοι εμφάνισαν υψηλά ποσά παρακρατούμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και δελτία παροχής υπηρεσιών.\r\n\r\n- Οσοι μισθωτοί δηλώνουν εισόδημα και από ελευθέρια επαγγέλματα είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν αναλυτικά και ανά πελάτη τα ποσά του παρακρατούμενου φόρου στις αμοιβές τους.\r\n\r\n- Οσοι εμφανίζουν υψηλές αφορολόγητες δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων κ.ά. καθώς και οι επιτηδευματίες με μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες που είχαν ως αποτέλεσμα το καθαρό φορολογητέο εισόδημά τους να είναι αισθητά χαμηλότερο από τα έσοδα.\r\n\r\n- Οι επιτηδευματίες και οι έμποροι για τους οποίους από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ προκύπτουν μεγάλες επιστροφές φόρου.\r\n\r\nΣύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τις τελευταίες τρεις ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας έγινε έλεγχος σε δηλώσεις 4.000 φορολογουμένων. Εξ αυτών οι 600 πιάστηκαν στην τσιμπίδα της εφορίας καθώς εντοπίστηκαν πλαστά παραστατικά και δικαιολογητικά, ή ανακριβείς καταχωρίσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.\r\n\r\nΣτους συγκεκριμένους φορολογουμένους βεβαιώθηκαν συνολικά επιπλέον φόροι της τάξης των 100.000 ευρώ.\r\n\r\nΑπό τα στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτει επίσης πως μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 4.000.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6.000.000 υπόχρεων.\r\n\r\nΠηγή: newsit

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY