Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ελεγχθούν όσοι έχουν… φορολογικό ενδιαφέρον

Λίστα με τους πρώτους εκατό πολίτες που θεωρούν ότι έχουν «φορολογικό ενδιαφέρον» συνέθεσαν οι Γάλλοι ειδικοί για τη φοροδιαφυγή που υπάγονται στην περίφημη Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Θα ελεγχθούν όσοι έχουν… φορολογικό ενδιαφέρον
Λίστα με τους πρώτους εκατό πολίτες που θεωρούν ότι έχουν «φορολογικό ενδιαφέρον» συνέθεσαν οι Γάλλοι ειδικοί για τη φοροδιαφυγή που υπάγονται στην περίφημη Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». \r\n\r\nΟι Γάλλοι ειδικοί, που προώθησαν τη λίστα στη Διεύθυνση Μεγάλου Πλούτου, έχουν πιάσει δουλειά εδώ και καιρό και εκπαιδεύουν τους Έλληνες εφοριακούς στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Έχουν μάλιστα εφαρμόσει μαθηματικούς τύπους, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να υπολογιστεί η περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων βήμα- βήμα. Οι ειδικοί μαθηματικοί τύποι έχουν στόχο τον προσδιορισμό εισοδήματος με βάση το ύψος της περιουσίας και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου όπως αυτός προκύπτει από τις δαπάνες που κάνει.

\r\n

\r\n

\r\n\r\nΒγάλτε χρήματα online. Κάνε εγγραφή τώρα!\r\n\r\nΜε βάση τα μοντέλα αυτά, οι Γάλλοι ειδικοί υποδεικνύουν στις ελληνικές φορολογικές αρχές ποιους και πώς πρέπει να ελέγξουν και θεωρούν πολύ ενδιαφέρουσα τη λίστα με εκατό φορολογούμενους την οποία ζήτησαν οι Αρχές να ελέγξουν για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους.\r\n\r\nΣτη λίστα αυτή αναφέρονται με το… αυξημένο φορολογικό ενδιαφέρον, αναφέρονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και εισοδηματίες ενώ κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνονται και στην περίφημη λίστα Λανγκάρντ.\r\n\r\n«Οι Γάλλοι έχουν εφαρμόσει αυτά τα μοντέλα και έχουν μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια», λέει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.\r\n\r\nΤο σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:\r\n\r\nΤο ΣΔΟΕ και η Εφορία θα εντοπίζουν φορολογούμενους με σημαντική ακίνητη περιουσία, ακριβά αυτοκίνητα, υψηλές δαπάνες, οι οποίοι όμως δηλώνουν αναλογικά χαμηλό εισόδημα. Τα ποσά αυτά θα συγκρίνονται με τις καταθέσεις της τελευταίας δεκαετίας.\r\n\r\nΣτη συνέχεια θα καλείται ο φορολογούμενος να υποβάλει αναλυτικές καταστάσεις με στοιχεία δαπανών όπως λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας, πιστωτικών καρτών κλπ.\r\n\r\nΣε αυτό το σημείο βρίσκεται και το μυστικό των Αρχών. «Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν κάποιος να πληρώνει σε ΔΕΚΟ και κινητή τηλεφωνία 30.000 ευρώ και να δηλώνει εισόδημα 100.000 ευρώ το χρόνο», λέει το ίδιο στέλεχος του υπουργείου.\r\n\r\nΑπό το συνδυασμό των δαπανών τους και των περιουσιακών τους στοιχείων θα προσδιορίζεται βάσει μαθηματικού τύπου ένα τεκμαρτό εισόδημα με βάση το οποίο θα καθορίζεται διοικητικά ο φόρος εισοδήματος αναδρομικά.\r\n\r\nΒάσει του μαθηματικού τύπου, το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος θα είναι υψηλότερο από το εισόδημα που δηλώθηκε. Έτσι εκτιμάται πως από δω και στο εξής ο φορολογούμενος δεν θα έχει κίνητρο να αποκρύψει το πραγματικό του εισόδημα.\r\n\r\nΤο νέο σύστημα, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2014.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY