Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάσα στην οικονομία με μείωση ΦΠΑ αναζητά η κυβέρνηση

Την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αναδεικνύει σε βασική της προτεραιότητα η κυβέρνηση ενόψει της έλευσης της Τρόικας στην Αθήνα.

Ανάσα στην οικονομία με μείωση ΦΠΑ αναζητά η κυβέρνηση

Την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αναδεικνύει σε βασική της προτεραιότητα η κυβέρνηση ενόψει της έλευσης της Τρόικας στην Αθήνα.

\r\nΗ κυβέρνηση θεωρεί ότι ο έλεγχος της Τρόικας δεν θα είναι εκτεταμένος και σκληρός και ότι έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα πετύχει τον στόχο της μείωσης. Είναι μία ανάσα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση καθώς έχει αρκετά μέτωπα ανοικτά με πρώτο την επέκταση της φορολογίας στα ακίνητα, τις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου τις Κυριακές.\r\n\r\nΗ κυβέρνηση αναζητά τις απολύσεις στο Δημόσιο και ενδεχομένως το κλείσιμο μίας μεγάλης Υπηρεσίας που θα καλύψει το πλάνο που έχει αναλάβει έναντι τις Τρόικας.\r\n\r\nΟι Καλύτερες Προσφορές και Κουπόνια Απευθείας στο Email σου!\r\n\r\nΕπίσης αναζητά την επιπλέον επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένουν να καλύψει τα προυπολογισθέντα έσοδα, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο να φέρει νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.\r\n\r\nΕίναι όμως θέματα στο οποία υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ τριών κυβερνητικών εταίρων και ενώ στην πολιτική σκηνή συντηρείται η ρήξη που προέκυψε με το αντιρατσιστικό με τις δημόσιες παρεμβάσεις των δύο πολιτικών αρχηγών κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.\r\n\r\nΟι δύο αρχηγοί έχουν ανοίξει όλη την ατζέντα των μεταξύ τους σχέσεων και ζητούν επαναπροσδιορισμό της πολιτικής και προγραμματικής τους συμφωνίας, συντονισμό της κυβερνητικής λειτουργίας και ανασχηματισμό. Παρότι όλοι δηλώνουν ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα η διαφαινόμενη πρόθεση των δύο μικρότερων εταίρων να επιμείνουν στις θέσεις τους για τα θέματα που δεν άπτονται των μνημονιακών υποχρεώσεων μπορεί να προκαλέσει παράλυση στην κυβερνητική λειτουργία.\r\n\r\nΚαθώς η ΝΔ έχει μπει στην τελική ευθεία για το συνέδριό της ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στα ιδεολογικά και αξιακά θέματα όπως το θέτουν οι δύο άλλοι αρχηγοί. Όχι μόνο κατέθεσε το δικό του αντιρατσιστικό αλλά το συνέδεσε με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης  και παράλληλα φέρνει και το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια καθώς υπήρχε κενό μετά την απόρριψη του νόμου Ραγκούση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο συνέδριο ο κ. Σαμαράς θα επισφραγίσει την δεξιά στροφή του κόμματος. Νιώθει αρκετά ισχυρός ο πρωθυπουργός λόγω των εξελίξεων στην οικονομία για να επιδιώξει την προσέλκυση των δεξιών ψηφοφόρων που έχουν αναζητήσει προσωρινά πολιτική στέγη σε άλλα κόμματα αδιαφορώντας για το αν δυσαρεστεί τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους.\r\n\r\nΦαίνεται δε να έχει υπάρξει μία σιωπηρή συμφωνία μεταξύ τους ότι η συμφωνία και η συμπόρευσή τους τελειώνει στην οικονομία όπως υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος. Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για τον κ. Σαμαρά εάν πάρει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ώστε να συντηρηθεί το κλίμα αισιοδοξίας στην οικονομία και στην κοινωνία και έαν σε επίπεδο Ευρωπαικής Ένωσης αποφασιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μέσω του Ευρωπαικού Μηχανισμού που θα επιφέρει σημαντική ελάφρυνση.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY