Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Τα περίεργα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τους ερωτευμένους

Μπορεί όταν είστε ερωτευμένοι να νιώθετε ότι έχετε «πεταλούδες» μέσα στο στομάχι σας, να χαμογελάτε σε όλον τον κόσμο και να θέλετε να αγκαλιάσετε τους πάντες… όμως τι είναι αυτό που σας συμβαίνει πραγματικά όταν ερωτεύεστε;

Τα περίεργα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τους ερωτευμένους

Μπορεί όταν είστε ερωτευμένοι να νιώθετε ότι έχετε «πεταλούδες» μέσα στο στομάχι σας, να χαμογελάτε σε όλον τον κόσμο και να θέλετε να αγκαλιάσετε τους πάντες… όμως τι είναι αυτό που σας συμβαίνει πραγματικά όταν ερωτεύεστε;

\r\n

Οι επιστήμονες έβαλαν τον έρωτα… «στο μικροσκόπιο», για να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τους ερωτευμένους.

\r\n

Δείτε παρακάτω μερικά περίεργα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με όσους έχουν βρει το άλλο τους μισό:

\r\n

1. Οι σύζυγοι μπορεί να έχουν παρόμοιο DNA

\r\n

Οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν συντρόφους με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως ηλικία, φυλή, θρησκεία, εισόδημα και ανατροφή. Σύμφωνα όμως με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Science, οι άνθρωποι τείνουν ακόμη να… παντρεύονται όσους έχουν παρόμοιο DNA με τους ίδιους.

\r\n\r\n

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κέρδισε μια βδομάδα με τους φίλους σου στο Mαϊάμι. Κάνε ΚΛΙΚ εδώ!

\r\n

Όταν οι ερευνητές μελέτησαν το γενετικό υλικό 825 λευκών ζευγαριών από τις ΗΠΑ, βρήκαν λιγότερες διαφορές στο DNA όσων είχαν παντρευτεί, σε σχέση με εκείνους που επέλεξαν τυχαία. Μάλιστα, υπολόγισαν ότι η τάση να παντρεύεται κανείς με κάποιον «γενετικά παρόμοιό του» είναι περίπου κατά ένα τρίτο το ίδιο δυνατή με την τάση να είναι με κάποιον που έχει παρόμοιο μορφωτικό επίπεδο.

\r\n

2. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τη φωνή τους «πιο σέξι»… όχι όμως και οι άντρες

\r\n

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Time, μια μελέτη που διεξήχθη τη χρονιά που διανύουμε από ερευνητές του πανεπιστημίου Albright έδειξε ότι οι γυναίκες είναι σε θέση να «χειρίζονται» τη φωνή τους προκειμένου να ακούγονται πιο «σέξι».

\r\n

Όταν, όμως οι άντρες προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο… τα αποτελέσματα ήταν δραματικά!

\r\n

Όταν μια γυναίκα κατεβάζει τον τόνο της φωνής της και μιλάει πιο αργά και με βαθιές ανάσες, θεωρείται πιο ελκυστική, όχι όμως για το αποτέλεσμα που πετυχαίνει. Οι άντρες στην πραγματικότητα προτιμούν τις γυναίκες που έχουν «θηλυκή» φωνή, υποστηρίζει η αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας, Susan Hughes. Όταν όμως μια γυναίκα αλλάζει τη φωνή της για να ακούγεται πιο σέξι, στέλνει μηνύματα ότι ενδιαφέρεται για τον άντρα που έχει απέναντί της. Και οι άντρες «πιάνουν» τα μηνύματα αυτά… στον αέρα!

\r\n

3. Ο έρωτας κάνει καλό… στα κόκαλα!

\r\n

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, ο γάμος φαίνεται ότι κάνει καλό… στο σκελετικό μας σύστημα, ειδικά αν περιμένουμε να κλείσουμε τα 25 μας χρόνια για να παντρευτούμε!

\r\n

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Time, δε γνωρίζουν ακριβώς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο γάμος συνδέεται με την καλή υγεία. Άλλες μελέτες έχουν δείξει, για παράδειγμα, ότι οι παντρεμένοι ζουν πιο πολύ και ότι διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.

\r\n

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY