Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Αριστερόχειρας: «κουσούρι» ή προνόμιο;

\r\n\r\nΤι κοινό έχει ο Φιντέλ Κάστρο με τον Μπαράκ Ομπάμα και η Νικόλ Κίτμαν με την Τζούλια Ρόμπερτς; Όλοι τους αριστερόχειρες και με το προνόμιο να ανήκουν στην ξεχωριστή μειονότητα του 10% του πληθυσμού, που δεν κρατάει το μολύβι, το ψαλίδι και μαχαίρι με το «καλό» χέρι!

Αριστερόχειρας: «κουσούρι» ή προνόμιο;
\r\n\r\nΤι κοινό έχει ο Φιντέλ Κάστρο με τον Μπαράκ Ομπάμα και η Νικόλ Κίτμαν με την Τζούλια Ρόμπερτς; Όλοι τους αριστερόχειρες και με το προνόμιο να ανήκουν στην ξεχωριστή μειονότητα του 10% του πληθυσμού, που δεν κρατάει το μολύβι, το ψαλίδι και μαχαίρι με το «καλό» χέρι!\r\n\r\n

\r\n

\r\n
Η αριστεροχειρία είναι ένα φαινόμενο το οποίο περνάει απαρατήρητο στη σύγχρονη κοινωνία, ενώ οι ίδιοι οι αριστερόχειρες δεν διαφέρουν σε τίποτα εμφανισιακά. Αν, όμως, τους προσέξει κανείς λίγο καλύτερα θα αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί  αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες όπως να δέσουν τα κορδόνια τους, να σερβίρουν καφέ από το μπρίκι, να κόψουν με ένα κοινό ψαλίδι αλλά και να χειριστούν το ποντίκι του υπολογιστή.

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Australian National University οι δεξιόχειρες χρησιμοποιούν το αριστερό ημισφαίριο αυτό που ελέγχει το λόγο, αλλά και τις λεπτές κινήσεις του χεριού τους ενώ στους  αριστερόχειρες,δεν είναι πάντα ξεκάθαρο ποιο ημισφαίριο κυριαρχεί.

\r\n

\r\n

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα πιο «ισχυρό» δεξί ημισφαίριο σχετίζεται με μεγαλύτερη κλίση σε δεξιότητες που απαιτούν φαντασία και σύνθεση, όπως π.χ. η μουσική και η ηθοποιία, αλλά και η αρχιτεκτονική. Ίσως γι’ αυτό πολλοί αριστερόχειρες διακρίνονται σε αυτούς τους τομείς.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε γνωστή ιστοσελίδα για τους αριστερόχειρους φαίνεται ότι νιώθουν «ριγμένοι» έναντι των δεξιόχειρων.

\r\n

\r\n

Επίσης, μεγάλος αριθμός αριστερόχειρων τείνει να επιλέγει υποσυνείδητα ομάδες ανθρώπων (στην εργασία, στα χόμπι, στα μαθήματα των πανεπιστημιακών σχολών) όπου συναθροίζεται ένα ικανοποιητικό ποσοστό αριστερόχειρων. Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της αριστεροχειρίας και των επιλογών καριέρας των ανθρώπων, ενώ το 16% δηλώνει πως πιστεύει ότι, όντας αριστερόχειρας, έχει πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων του στη δουλειά -αν και εκείνοι που απάντησαν κάτι τέτοιο εργάζονται κυρίως στον χώρο των μίντια ή των τεχνών.

\r\n

\r\n

Γονίδιο ή άλλοι παράγοντες;

\r\n

\r\n

Οι παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση της είναι τόσο η θέση του εμβρύου στη μήτρα κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της κύησης όσο και το γονίδιοLRRTM1 το οποίο φαίνεται ότι παίζει  σημαντικό ρόλο στο πως λειτουργεί ο εγκέφαλος.

\r\n

\r\n

Πηγή: iatropedia

\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY