Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Το αυτοκίνητο που… συρρικνώνεται και παρκάρει παντού (vid)

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 m το εικονιζόμενο Armadillo-T είναι ήδη πολύ μαζεμένο σε διαστάσεις και φαντάζει ικανό να παρκάρει παντού.

Το αυτοκίνητο που… συρρικνώνεται και παρκάρει παντού (vid)

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 m το εικονιζόμενο Armadillo-T είναι ήδη πολύ μαζεμένο σε διαστάσεις και φαντάζει ικανό να παρκάρει παντού. \r\n\r\nΩστόσο, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που κατασκεύασαν οι φοιτητές του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας, μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα στο θέμα του πάρκινγκ και να σταθμεύσει και στα πιο απίθανα σημεία.\r\n\r\nΚι αυτό γιατί μπορεί να συρρικνωθεί.

\r\n

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Armadillo-T, είναι εμπνευσμένο από το συμπαθές ζωάκι, που για να προστατευτεί κρύβεται στο καβούκι του και μεταμορφώνεται σε μια μικρή μπάλα.\r\n\r\nΤο ηλεκτρικό Armadillo-T από την άλλη, δεν μαζεύεται από φόβο, αλλά για να παρκάρει και στα πιο απίθανα σημεία μειώνοντας το συνολικό του μήκος από τα 2,8 m στα μόλις 1,65 m.\r\n\r\nΤα λοιπά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου οχήματος περιλαμβάνουν θέσεις για δυο επιβάτες, τετρακίνηση, με κάθε τροχό του να ενσωματώνει από έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία λιθίου 13.6 kWh. Ζυγίζει μόλις 450 kg και μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 60 km/h, ενώ με φόρτιση μόλις δέκα λεπτών μπορεί να διανύσει απόσταση 100 km.\r\n\r\nΑντί για καθρέπτες διαθέτει δυο κάμερες και αντίστοιχες οθόνες στην καμπίνα του, ενώ το πιο ενδιαφέρον ίσως χαρακτηριστικό του είναι ότι η διαδικασία αναδίπλωσης διαρκεί 65 sec και μπορεί να ελεγχθεί από smartphone.\r\n\r\nhttp://www.youtube.com/watch?v=8DoZH7Y-sR0

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY