Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Αυτός είναι ο κομήτης ISON – Ορατός ακόμη και με κιάλια (pics-vid)

Με ταχύτητα 377 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο πλησιάζει τον ήλιο ο “κομήτης του αιώνα” ISON και ήδη είναι τόσο φωτεινός, που είναι ορατός ακόμα και με κιάλια ή με ένα μικρό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.

Αυτός είναι ο κομήτης ISON – Ορατός ακόμη και με κιάλια (pics-vid)

Με ταχύτητα 377 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο πλησιάζει τον ήλιο ο “κομήτης του αιώνα” ISON και ήδη είναι τόσο φωτεινός, που είναι ορατός ακόμα και με κιάλια ή με ένα μικρό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.\r\n\r\nΜέχρι το Δεκέμβριο, θα μπορεί να τον δει κανείς ακόμα και με γυμνά μάτια. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι πρώτες εικόνες του κομήτη από ερασιτέχνες αστρονόμους.

\r\n

ΦΩΤΟ twitter @NickAstronomer\r\nΦΩΤΟ twitter @NickAstronomer

\r\n

Ο κομήτης διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου, σύμφωνα με το πρακτορείο REUTERS και το Space.com. Στις 28 Νοεμβρίου θα φτάσει σε απόσταση περίπου 1,2 εκατ. χιλιομέτρων από τον ήλιο. Τηλεσκόπια, διαστημικά και επίγεια, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, θα είναι στραμμένα πάνω του για να δουν αν θα επιβιώσει από τη στενή επαφή του με το άστρο μας, οπότε η θερμοκρασία του κομήτη αναμένεται να ανέβει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου.\r\n\r\nΟ ISON, που ανακαλύφθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο από δύο ερασιτέχνες ρώσους αστρονόμους, μπορεί να προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα στη Γη, αν δεν διαλυθεί από την προσέγγισή του στον Ήλιο.\r\n\r\n[field name=komitis]\r\n\r\nΠρος το παρόν, οι εκτιμήσεις των αστρονόμων διίστανται για το τι πρόκειται να συμβεί, καθώς πρόκειται για ένα κομήτη, ο οποίος μάλλον προέρχεται από το μακρινό Νέφος του Όορτ (που φιλοξενεί ένα τεράστιο αριθμό κομητών πολύ πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα) και -σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστρονόμων- κάνει την πρώτη «επίσκεψή» του στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY