Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Έρχονται κλασικά παιχνίδια της Amiga σε iOS και Android;

Τη δεκαετία του '80, ένας ήταν ο βασιλιάς των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιαίτερα στο κομμάτι του gaming (μην ακούσω κανένα αστειάκι για Atari SΤ και δεν συμμαζεύεται...). Κομπιούτερ ή "παιχνιδομηχανή" (το δεύτερο προερχόταν από τους "εχθρούς" της ως επικριτικό σχόλιο), μεγάλη σημασία δεν έχει, η Amiga και η κυριαρχία της (φοβερά γραφικά για την εποχή), ήταν μάλλον γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Έρχονται κλασικά παιχνίδια της Amiga σε iOS και Android;

Τη δεκαετία του ’80, ένας ήταν ο βασιλιάς των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιαίτερα στο κομμάτι του gaming (μην ακούσω κανένα αστειάκι για Atari SΤ και δεν συμμαζεύεται…). Κομπιούτερ ή “παιχνιδομηχανή” (το δεύτερο προερχόταν από τους “εχθρούς” της ως επικριτικό σχόλιο), μεγάλη σημασία δεν έχει, η Amiga και η κυριαρχία της (φοβερά γραφικά για την εποχή), ήταν μάλλον γεγονός αδιαμφισβήτητο.

\r\nΤα νέα λοιπόν μοιάζουν πολύ ευχάριστα για τους εραστές της εποχής αυτής (αχ, Cannon Fodder, Shadow of the Beast…), καθώς η Amiga Games Inc, εξαγοράστηκε από την Writers’ Group, εταιρεία όχι και τόσο σπουδαία που συνάπτει τέτοιου είδους συμφωνίες για την απόκτηση και τη διανομή περιεχομένου. Το ποσό για την εν λόγω απόκτηση, φτάνει στα 500.000 δολάρια. Μαζί με την Amiga Games Inc, η Writers’ Group έχει πρόσβαση και σε 300 και πλέον τίτλους.\r\n\r\nΓια την ακρίβεια, η νέα περήφανη κάτοχος, ανακοίνωσε πως τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένουν διάφορα ευχάριστα νέα, καθώς θα έρθει σε επαφή με κορυφαίους κατασκευαστές από διάφορες πλατφόρμες, όπως smartphones και tablets. Αυτό σημαίνει, κατά πάσα πιθανότητα, ότι ανοίγει ο δρόμος για την επανακυκλοφορία τίτλων του παρελθόντος σε Android και iOS, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.\r\n\r\nΤώρα, το μπλέξιμο που προκύπτει, σε συνδυασμό με το ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι 300+ τίτλοι που δεν ανακοινώθηκαν, έχει να κάνει με την εταιρεία Amiga Inc, απλή χωρίς το Games, η οποία είναι, ας το πούμε, η επίσημη και ήδη διανέμει περιεχόμενο σε κινητά Blackberry, όπως τα περίφημα Wings και Alien Breed. Για να πάρετε μια καλή γεύση του μπλεξίματος, η Team 17, developer του Alien Breed, έχει το δικαίωμα να βγάζει το παιχνίδι σε Android συσκευές!\r\n\r\nΣυνεπώς, τα εύλογα ερωτήματα είναι ποια η σχέση μεταξύ Amiga Games Inc (ΑGI) και Amiga Inc (δείτε τις διαφορές των sites…), για ποιους, κλασικούς ή μη, τίτλους έχει δικαιώματα η πρώτη, σε συνάρτηση και με το ποσό απόκτησης.\r\n\r\nΑπό την πτώχευση της original Amiga Corporation και έπειτα (ιδιοκτησίας Commodore), άδειες και δικαιώματα έχουν αλλάξει χέρια πολλάκις. Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να το παίξουμε Κασσάνδρες, αλλά η “επίσημη” Amiga Inc έχει στην κατοχή της το trademark και τα πνευματικά δικαιώματα (βλέπε Amiga Operating System). Επίσης, έχει συνάψει συμφωνίες με παλιές εταιρείες όπως η Cinemaware (Wings, TV Sports Basketball), για να έρθουν κλασικά παιχνίδια στο Blackberry, χάρη στην πλατφόρμα της, Amiga Anywhere (emulator).\r\n\r\nΕν ολίγοις, ζαλάδα. Συνεπώς, ας περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει στο μέλλον και ποιοι τίτλοι είναι αυτοί, καθώς κανείς δεν απαγορεύει να έχει στα χέρια της η Amiga Games Inc κάποια καλά games του παρελθόντος. Το θέμα είναι, πάντως, ότι κάτι δεν κάθεται καλά, αλλά ας ελπίσουμε να διαψευστούμε.\r\n\r\nΠηγή: thegang

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY