Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός ακύρωσης πτήσεων σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας ισλανδικού ηφαιστείου (vid)

Με τρόμο θυμούνται οι υπεύθυνοι των αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ στην Ισλανδία, το 2010.

Συναγερμός ακύρωσης πτήσεων σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας ισλανδικού ηφαιστείου (vid)

Με τρόμο θυμούνται οι υπεύθυνοι των αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ στην Ισλανδία, το 2010. \r\n\r\nΤότε, είχε κλείσει επί έξι ημέρες το μεγαλύτερο μέρος του εναερίου χώρου της Ευρώπης προκαλώντας χάος στις παγκόσμιες αεροπορικές μεταφορές και ζημιά πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.\r\n\r\nΈτσι, αυτή τη φορά, τέσσερα χρόνια αργότερα οι αρχές είναι καλύτερα οργανωμένες και παρακολουθούν από πολύ κοντά τη δραστηριότητα ενός άλλου ηφαιστείου, του Μπαρνταμπούνγκα. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε ήδη στον παγετώνα Ντινγκγιουγιοκούλ, με αποτέλεσμα οι αρχές να αυξήσουν στο κόκκινο το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις -που είναι και το υψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν έχει εντοπισθεί ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ισλανδίας.

\r\n

Πάντως, εδώ και περίπου μία εβδομάδα καταγράφεται στην περιοχή αυξημένη σεισμική δραστηριότητα. «Το Ισλανδικό Γραφείο Μετεωρολογίας αύξησε στο κόκκινο το συναγερμό για την αεροπορία πάνω από τον τόπο της έκρηξης και ο Ισλανδικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έκλεισε τον ενάεριο χώρο μέχρι το ύψος των 18.000 ποδών», ανακοίνωσε το ισλανδικό Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για την αντιμετώπιση κρίσεων.

\r\nΔείτε το σχετικό βίντεο:\r\n\r\nhttp://youtu.be/Q0GMKqwsUGw\r\n

koolnews.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY