Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο! Έκανε νεκροτομή ο… καθαριστής του νοσοκομείου!

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που προκαλούσε την κοινή γνώμη της Κύπρου η αποκάλυψη ότι ένας μηχανικός αυτοκινήτων διενεργούσε νεκροψίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως βοηθός νεκροτόμου.

Απίστευτο! Έκανε νεκροτομή ο… καθαριστής του νοσοκομείου!

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που προκαλούσε την κοινή γνώμη της Κύπρου η αποκάλυψη ότι ένας μηχανικός αυτοκινήτων διενεργούσε νεκροψίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως βοηθός νεκροτόμου. \r\n\r\nΦαίνεται ωστόσο πως λίγους μήνες μετά, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα στις πρακτικές που ακολουθούνται στις νεκροψίες, και μάλιστα όταν αυτές αφορούν περιπτώσεις θανάτων, τα ακριβή αίτια των οποίων μπορεί να οδηγήσουν ανθρώπους ενώπιον της Δικαιοσύνης.
\r\nΤελευταίο «κρούσμα» η νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του άτυχου νεαρού Σαββάκη Αλεξάνδρου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα, με τους ιδιοκτήτες μάλιστα να συλλαμβάνονται, να ανακρίνονται και εντέλει να αφήνονται ελεύθεροι για υπόθεση πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, ενώ ως γνωστόν πρόκυψε θέμα όσον αφορά την «ακαταλληλότητα» της τουριστικής μονάδας αλλά και την άδεια λειτουργίας της πισίνας.

Τίποτα από τα πιο πάνω δεν απέτρεψε το γεγονός στη νεκροτομή να συμμετέχει και ο καθαριστής του Νοσοκομείου Λάρνακας! Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που χειρίζεται το μηχάνημα καθαρισμού στο Νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε κατά τη νεκροτομή, υπό τις οδηγίες των ιατροδικαστών. Η πληροφορία έφτασε χθες στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, η οποίος εξέτασε την ορθότητά της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχε ο Υπουργός, ο καθαριστής είχε λάβει κάποια εκπαίδευση για να συμμετέχει στη νεκροψία, σίγουρα όμως δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις χειρισμού μιας τέτοιας υπόθεσης, όταν σε παρόμοιες περιπτώσεις ο συνάδελφός του «νεκροτόμος» και μηχανικός αυτοκινήτων Χάρης Ιωάννου προέβαινε στις σοκαριστικές αποκαλύψεις ότι χωρίς να έχει γνώσεις, αφαιρούσε ζωτικά όργανα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις καταστρέφονταν, γεγονός που είχε ως συνέπεια να αλλοιώνονται στοιχεία.

Όμως στη νεκροψία του 18χρονου Σαββάκη Αλεξάνδρου υπάρχει ακόμα μία σύμπτωση. Οι παρόντες ιατροδικαστές ήταν οι ίδιοι και στη νεκροψία της 52χρονης Ξένιας Κλεάνθους, η οποία απεβίωσε ύστερα από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε. Πρόκειται για την Ελένη Αντωνίου και τον Μάριο Ματσάκη, ο οποίος παρευρέθηκε για λογαριασμό της οικογένειας στη διαδικασία. Υπενθυμίζεται όμως πως για την Ελένη Αντωνίου υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη αναφορικά με τον θάνατο της Ξένιας Κλεάνθους, με την εύλογη απορία κατά πόσον μπορεί η κ. Αντωνίου να παρευρίσκεται σε νεκροψία όταν εκκρεμεί έρευνα σε βάρος της για τα έγγραφα τα οποία συντάχθηκαν στην περίπτωση θανάτου της άτυχης 52χρονης και τα οποία απάλλασσαν τους εμπλεκόμενους γιατρούς από οποιαδήποτε ευθύνη για την κατάληξή της, με την Αστυνομία να διερευνά κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων για το συγκεκριμένο θέμα από πλευράς Αντωνίου, όπως ψευδορκία και θέματα ιατρικής αμέλειας.

Ασφαλώς και το τεκμήριο αθωότητας για την κ. Αντωνίου είναι αυτονόητο και σεβαστό, μια έρευνα δεν συνεπάγεται απαραίτητα και ενοχή, όμως η κοινή γνώμη προκαλείται και κυρίως βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής.\r\n\r\nΠηγή: newsit.com.cy

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY