Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Ηττήθηκε ο Γιανουκόβιτς! Κήρυξε πρόωρες εκλογές στην Ουκρανία – «Ψαλιδίζονται» οι εξουσίες του προέδρου (Δείτε ζωντανή εικόνα)

Η πολιτική ήττα του Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι γεγονός. Μόνο που για να υποχωρήσει ο Ουκρανός πρόεδρος έπρεπε το Κίεβο να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, η Ουκρανία να βυθιστεί στον εμφύλιο και 77 πολίτες (μόνο τις τελευταίες 72 ώρες) να χάσουν τη ζωή τους. 

Ηττήθηκε ο Γιανουκόβιτς! Κήρυξε πρόωρες εκλογές στην Ουκρανία – «Ψαλιδίζονται» οι εξουσίες του προέδρου (Δείτε ζωντανή εικόνα)

Η πολιτική ήττα του Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι γεγονός. Μόνο που για να υποχωρήσει ο Ουκρανός πρόεδρος έπρεπε το Κίεβο να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, η Ουκρανία να βυθιστεί στον εμφύλιο και 77 πολίτες (μόνο τις τελευταίες 72 ώρες) να χάσουν τη ζωή τους. \r\n\r\nΈγιναν θυσία για μια καλύτερη Ουκρανία, που ελπίζουν όσοι τάχθηκαν με την αντιπολίτευση πως θα έρθει μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς από την εξουσία.\r\n\r\nΜετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, που συνεχίστηκαν το μεσημέρι, και έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Ουκρανίας με τη… διαιτησία των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας αλλά και του ειδικού απεσταλμένου της Ρωσίας, κατέληξαν σε οριστική συμφωνία που προβλέπει πρόωρες εκλογές στη χώρα, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ακύρωση των υπερεξουσιών στον πρόεδρο, δηλαδή “επιστροφή” στο Σύνταγμα του 2004.\r\n\r\nΔείτε live εικόνα\r\n\r\nhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y_LFrMcoEm4\r\n\r\nΟ υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι με μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για εύθραυστη στιγμή στην Ουκρανία. “Κρίσιμη στιγμή για τη συμφωνία σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. Ολες οι πλευρές πρέπει να θυμούνται ότι ένας συμβιβασμός δεν μπορεί να είναι 100% ικανοποιητικός για όλους”.\r\n\r\n\r\n\r\nΔιαδηλωτές: Δε φεύγουμε αν δεν φύγει ο Γιανουκόβιτς\r\n\r\nΜε σκεπτικισμό έγιναν δεκτά τα νέα στους διαδηλωτές της πλατείας Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου. “Είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί. Δε θα φύγουμε από τα χαρακώματα μέχρι να παραιτηθεί ο Γιανουκόβιτς. Αυτό θέλει ο λαός”, δήλωσε ο 28χρονος Anton Solovyov, σύμφωνα με τον Guardian.\r\n\r\nΧιλιάδες κόσμου, αψηφούν τους ελεύθερους σκοπευτές και παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Μαϊντάν και νωρίτερα προσευχήθηκαν και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.\r\n\r\nΝωρίς το πρωί ακούστηκαν ξανά πυροβολισμοί στην περιοχή ανάμεσα στην πλατεία Μαϊντάν και το Κοινοβούλιο, με την αστυνομία να ανακοινώνει πως “απάντησε” σε πυρά διαδηλωτών.\r\n

\r\n\r\nΠηγή: newsit

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY