Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος θα είναι ο νέος Πάπας;

Εκατόν δέκα πέντε καρδινάλιοι θα συγκεντρωθούν σήμερα 12 Μαρτίου στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού για να εκλέξουν νέο Πάπα της Ρώμης. Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς το κονκλάβιο θα κατονομάσει τον 266ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας.

Ποιος θα είναι ο νέος Πάπας;
Εκατόν δέκα πέντε καρδινάλιοι θα συγκεντρωθούν σήμερα 12 Μαρτίου στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού για να εκλέξουν νέο Πάπα της Ρώμης. Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς το κονκλάβιο θα κατονομάσει τον 266ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας.\r\nΟι Καλύτερες Προσφορές και Κουπόνια Απευθείας στο Email σου!\r\nΕκφράζεται η ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί πριν από τις 24 Μαρτίου, την Κυριακή των Βαΐων για τους Καθολικούς και οπωσδήποτε πριν από την Κυριακή του Πάσχα στις 31 Μαρτίου.

\r\n

\r\n

Ο κύκλος των διεκδικητών έχει περιοριστεί ως σήμερα σε πέντε ονόματα. Μεταξύ των πιθανότερων καρδιναλίων κατονομάζονται ο Καναδός Μαρκ Ουέλετ, ο Ιταλός Άνγκελο Σκόλα, ο Αυστριακός Κρίστοφερ Σόνμπορν, ο Αργεντινός Λεονάρντο Σάντρι. Προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας, όπως υποστηρίζουν οι ιταλικές εφημερίδες, άρχισαν γρήγορα να αυξάνονται οι πιθανότητες του Βραζιλιάνου Οντίλο Σερέρ.

\r\n

\r\n

Ποιος ακριβώς θα αναδειχθεί νέος επικεφαλής του Βατικανού κανείς δεν σπεύδει να προβλέψει. Ο τελευταίος Πάπας περιέπλεξε σημαντικά το έργο των ρωμαιοκαθολικών ιεραρχών.

\r\n

\r\n

Οι όροι της ψηφοφορίας είναι πολύ αυστηροί. Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος διόρθωσε τον κανόνα εκλογής του νέου ποντίφικα. Επανέφερε σε ισχύ τον όρο, σύμφωνα με τον οποίο νέος Πάπας μπορεί να εκλεγεί αποκλειστικά με πλειοψηφία των δύο τρίτων. Ο προκάτοχός του Ιωάννης Παύλος Β´ απλοποίησε λίγο τη διαδικασία, υπό την έννοια ότι, μετά από ένα ορισμένο αριθμό των γύρων ψηφοφορίας, ο Πάπας μπορούσε να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία.

\r\n

\r\n

Λόγω αυτών των αλλαγών, το κονκλάβιο είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει. Αν και είναι απίθανο να επαναλάβει το ρεκόρ του 13ου αιώνα. Τότε η εκλογή Πάπα διήρκεσε σχεδόν τρία έτη.

\r\n

\r\n

Κρίνοντας από τις δηλώσεις ορισμένων από τους καρδινάλιους, έχουν διαμορφωθεί δύο «σχολές» ως προς τη προσέγγιση των επικείμενων εκλογών.

\r\n

\r\n

Η μία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να μεταρρυθμίσει τη Ρωμαϊκή κουρία μόνο κάποιος άνθρωπος, που τη γνωρίζει εκ των έσω. Δηλαδή ένας επίσκοπος, ο οποίος διακονεί απευθείας στο εσωτερικό της διοίκησης του Βατικανού. Οι υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων πιστεύουν ότι το Βατικανό χρειάζεται «φρέσκο αέρα» και κάποιον από έξω. Καταρχήν Πάπας μπορεί να εκλεγεί οποιοσδήποτε καθολικός. Ακόμη και κοσμικός άνευ ιερατικού σχήματος. Αλλά από το 14ο αιώνα ανέρχονται στον παπικό θρόνο μόνο καρδινάλιοι.

\r\n

\r\n

Οι 115 καρδινάλιοι – εκλέκτορες, προερχόμενοι από 48 χώρες, θα εισέλθουν στην Καπέλα Σιστίνα στις 17.30 ώρα Ελλάδος και θα πραγματοποιήσουν μια ενδεικτική πρώτη ψηφοφορία για το νέο Πάπα λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης.

\r\n

\r\n

Μετά από τη σημερινή ψηφοφορία, από την Τετάρτη οι 115 εκλέκτορες θα ψηφίζουν τέσσερις φορές την ημέρα και ο καπνός θα βγαίνει δυο φορές, στις 12:00 και στις 18:00 (ώρα Ιταλίας). Μαύρος σε περίπτωση ανεπιτυχούς ψηφοφορίας, άσπρος για να ανακοινωθεί ότι ο νέος Πάπας εξελέγη.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY