Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Η… δασκάλα Άνγκελα Μέρκελ (pics)

Σκεφτείτε το αυτό: Να είσασταν μαθητές, να πηγαίνατε μια ημέρα σχολείο και αντί της δασκάλας σας να βλέπατε στην θέση της την Ανγκελα Μέρκελ! Έγινε και αυτό!

Η… δασκάλα Άνγκελα Μέρκελ (pics)

Σκεφτείτε το αυτό: Να είσασταν μαθητές, να πηγαίνατε μια ημέρα σχολείο και αντί της δασκάλας σας να βλέπατε στην θέση της την Ανγκελα Μέρκελ! Έγινε και αυτό!\r\n\r\nΗ καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με αφορμή την 52η επέτειο από την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου έκανε σήμερα σε μαθητές ενός Λυκείου του Βερολίνου μάθημα για το τείχος αυτό που διαιρούσε την πόλη και έγινε ένα σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου.\r\n\r\nΗ Μέρκελ έπαιξε το ρόλο της δασκάλας και είπε σε μια τάξη εφήβων του Γυμνασίου Χάινριχ Σλίμαν στο Πρεντσλάουερμπεργκ πώς οι παραδόσεις ελευθερίας και δημοκρατίας της Γερμανίας ενισχύθηκαν μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 1989. Η ομιλία της Μέρκελ στην τάξη είχε διάρκεια μιας ώρας.\r\n\r\nΟι Καλύτερες Προσφορές και Κουπόνια Απευθείας στο Email σου!\r\n\r\nΆρχισε το μάθημα γράφοντας το όνομά της στον πίνακα. Είπε πως ήταν η πρώτη διδασκαλική εμπειρία της.

\r\n

\r\n

\r\n

Φορούσε ένα πράσινο-μπλε σακάκι και λευκό παντελόνι, έσφιξε τα χέρια μαθητών και φωτογραφήθηκε μαζί τους.\r\nΦορούσε ένα πράσινο-μπλε σακάκι και λευκό παντελόνι, έσφιξε τα χέρια μαθητών και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

\r\n

\r\n”Το 1961 είναι η χρονιά που άρχισα το σχολείο”, θυμήθηκε εν είδει προλόγου, διευκρινίζοντας ότι τα αγαπημένα της μαθήματα ήταν οι γλώσσες –ρωσικά και αγγλικά–, τα γερμανικά και τα μαθηματικά.\r\n\r\nΕίπε πως την ενθουσιάζει το γεγονός ότι μοιράζεται με τους εφήβους αυτούς γεγονότα τα οποία έχει ζήσει προσωπικά.\r\n

\r\n

\r\n

\r\n”Όλοι οι μαθητές είπαν πως, είτε κατάγονται από τη δύση είτε από την ανατολή, αυτό δεν έχει πια γι’ αυτούς καμιά σημασία”, έγραψε στο Twitter εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτό ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\nΗ πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία άρχισε στις 13 Αυγούστου 1961 να κατασκευάζει το μήκος 155 χιλιομέτρων τείχος αποκαλώντας το “φράγμα εναντίον του φασισμού”, αλλά με στόχο να σταματήσει τη διαφυγή ανατολικογερμανών πολιτών στη Δυτική Γερμανία.\r\n\r\nΚόρη ενός προτεστάντη πάστορα, η Μέρκελ έγινε η πρώτη καγκελάριος που μεγάλωσε στην ανατολική πλευρά του τείχους, αφού γεννήθηκε στο Αμβούργο της Δυτικής Γερμανίας.\r\n\r\nΗ επίσκεψη της καγκελαρίου στο σχολείο αυτό σηματοδοτεί την πρώτη δημόσια εμφάνισή της αφότου επέστρεψε από διακοπές τριών εβδομάδων που περιέλαβαν πεζοπορία στις Άλπεις, ανάμεσα στην Αυστρία και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY