Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΞΟΔΟΣ

Γιατί ο Ιούνιος είναι ο κατάλληλος μήνας για ταξίδια

Αυτό το μήνα προγραμματίστε τις διακοπές σας στη Μεσόγειο και ανακαλύψτε μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, με λιγότερη ταλαιπωρία και περισσότερα προνόμια, από αυτά που θα μπορούσατε να εξασφαλίσετε σε διακοπές της λεγόμενης υψηλής περιόδου (high season).

Γιατί ο Ιούνιος είναι ο κατάλληλος μήνας για ταξίδια

Αυτό το μήνα προγραμματίστε τις διακοπές σας στη Μεσόγειο και ανακαλύψτε μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, με λιγότερη ταλαιπωρία και περισσότερα προνόμια, από αυτά που θα μπορούσατε να εξασφαλίσετε σε διακοπές της λεγόμενης υψηλής περιόδου (high season).\r\n\r\nΣας δίνουμε 10 λόγους, που θα σας δελεάσουν για να αποδράσετε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.\r\n\r\n1. Χαμηλότερες θερμοκρασίες

\r\n

Η θερμότητα είναι μια υποκειμενική κατάσταση, αλλα γενικότερα οι θερμοκρασίες του Ιουνίου έχουν την τέλεια ισορροπία. Η ζέστη είναι αρκετή για να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία σας, αλλά όχι καυτή, ούτως ώστε να σας εμποδίσει να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια στα αξιοθέατα. Παράλληλα, θα κοιμηθείτε ευχάριστα το βράδυ, χωρίς την ανθυγιεινή συνδρομή του κλιματιστικού.

\r\n\r\n

2. Περισσότερο φως

\r\n

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Ιούνιος στο βόρειο ημισφαίριο είναι ο φωτεινότερος μήνας του έτους. Ο ήλιος φωτίζει περισσότερες ώρες τις παραλίες και το ηλιοβασίλεμα πέφτει αργά το βράδυ. Επίσης, ο Ιούνιος είναι εξίσου ξηρός μήνας, όπως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Οι πιθανότητες για βροχή είναι πολύ λογότερες, από ότι τα τέλη Αυγούστου.

\r\n\r\n

3. Λιγότεροι τουρίστες

\r\n

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια αυτό το μήνα θα είναι πιο ήρεμα, πιο ήσυχα και πολύ λιγότερο αγχωτικά, ιδιαίτερα αν μπορείτε να ταξιδέψετε μεσοβδόμαδα.Τα αξιοθέατα έχουν λιγότερο κόσμο και έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε ένα καλό τραπέζι σε εστιατόριο, ένα καλύτερο δωμάτιο στο ξενοδοχείο σας και μικρότερη ουρά στο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

\r\n\r\n

4. Φθηνότερα καταλύματα

\r\n

Ο γενικότερος κανόνας είναι ότι θα πληρώσετε περίπου το ένα τρίτο των χρημάτων στο ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο, από ότι στους μήνες αιχμής. Πολύ συχνά, η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

\r\n\r\n

5. Μείωση των ναύλων

\r\n

Παράλληλα, θα χρειαστεί να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα για τα αεροπορικά ή τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, καθώς τον Ιούνιο, λόγω μη αυξημένης τουριστικής κίνησης, τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν πιο συμφέροντα πακέτα.

\r\n\r\n

6. Φθηνότερη ενοικίαση αυτοκινήτου

\r\n

Είναι βέβαιο, ότι για να νοικιάσετε αυτοκίνητο στις διακοπές σας αυτό το μήνα, θα έχετε μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής. Μπορείτε ακόμα να εξασφαλίσετε και μια αναβάθμιση, δηλαδή να αποκτήσετε ένα καλύτερο μεταφορικό μέσο, με την ίδια τιμή.

\r\n\r\n

7. Προσφορές της τελευταίας στιγμής

\r\n

Τον Ιούνιο οι τιμές είναι χαμηλότερες, φυσικά, επειδή υπάρχει λιγότερη ζήτηση. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι ξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες, είναι πολύ πιο πιθανό να μειώσουν την τιμή των αδιάθετων εισιτηρίων ή δωματίων από ό, τι κατά την υψηλή περίοδο. Αυτό το μήνα, θα βρείτε πάντα μια μεγαλύτερη επιλογή και μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.

\r\n\r\n

8. Περισσότερο πράσινο τοπίο

\r\n

Είναι όλα θέμα γούστου βέβαια, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν πράσινα και λουλουδιασμένα τοπία. Ως επί το πλείστον, έτσι είναι τα τοπία στη Μεσόγειο στα τέλη της άνοιξης, αντί του καλοκαιριού, όταν οι ατέλειωτες εβδομάδες χωρίς βροχή έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τη βλάστηση.

\r\n\r\n

9. Περισσότερη ενέργεια

\r\n

Μπορεί να είναι μόνο μια αίσθηση, αλλά τα θέρετρα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια μοίζουν να έχουν κάτι διαφορετικό τον Ιούνιο. Οι ντόπιοι είναι πιο φιλόξενοι και έχουν περισσότερη ενέργεια, από ότι στα τέλη του καλοκαιριού, όταν το κύμα των τουριστών τους έχει κουράσει και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες.

\r\n\r\n

10. Καλύτερο φαγητό

\r\n

Ως επιστέγασμα όλων αυτών, νομίζω ότι το φαγητό αυτό το μήνα είναι πολύ καλύτερο. Αν θέλετε αγκινάρες, σπαράγγια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα και φύλλα σαλάτας θα τα βρείτε να συσσωρεύονται πάνω στους πάγκους μιας υπαίθριας αγοράς, ενισχύοντας την ποικιλία των τοπικών μενού.\r\n\r\nΠηγή: news.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY