Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Τα πάνω-κάτω φέρνει το νέο σύστημα στο Δημόσιο

Επί της ουσίας με το νέο σύστημα που προωθείται καταργούνται μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο.

Τα πάνω-κάτω φέρνει το νέο σύστημα στο Δημόσιο

Επί της ουσίας με το νέο σύστημα που προωθείται καταργούνται μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο.
\r\n
Το σύστημα χαρακτηρίζεται αδιαφανές, με πολλά παραθυράκια και ουσιαστικά θεωρείται λόγω και της πολυνομίας ένα σύστημα που εξυπηρετεί το πελατειακό καθεστώς.

Κάπως έτσι μπαίνει στη μέση και πάλι το ΑΣΕΠ.

Ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως για τη διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας. Ο Κ. Μητσοτάκης με την έκδοση εγκυκλίου στην οποία ζητά από τους γενικούς διευθυντές τη χαρτογράφηση όλων των ειδικών διατάξεων με τις οποίες πραγματοποιούνται αποσπάσεις, μετατάξεις και μετακινήσεις.

Από τα τέλη του καλοκαιριού, οπότε και θα είναι έτοιμος ο νέος μηχανισμός, αλλάζουν όλα στο Δημόσιο.\r\n\r\nΤο ΑΣΕΠ θα είναι αυτό που θα κρίνει τα πάντα απλοποιώντας τις διαδικασίες που σήμερα απαιτούν ως και 80 υπογραφές για μια μετάθεση, ενώ καταργείται κάθε έννοια διαθεσιμότητας.

Σε πρώτη φάση θα γίνεται καταγραφή κενών θέσεων στις υπηρεσίες. Το δεύτερο στάδιο θα περιλαμβάνει διαγωνισμούς για την κάλυψη των κενών θέσεων δύο φορές το χρόνο.

Ο διαγωνισμός θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και σε αυτών θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.\r\n\r\nΔεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι κριθούν από την υπηρεσία τους απαραίτητοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν.\r\n\r\nΟι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, θα υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης και στη συνέχεια θα ακολουθεί η φάση της μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ βάσει εμπειρίας, προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.\r\n\r\nΌσοι συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία βάσει κριτηρίων θα τοποθετούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός.\r\n\r\n«Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το “πάντρεμα” των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Το υφιστάμενο χαοτικό σύστημα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, με “θολά” κριτήρια, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σταθερό, διαφανή και αντικειμενικό μηχανισμό, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών» , δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,.\r\n\r\nΓια το σκοπό αυτό -και δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων- το υπουργείο κάνει το πρώτο βήμα, που είναι να συγκεντρώσει και να καταγράψει το συνολικό σχετικό θεσμικό πλαίσιο.\r\n\r\nΜε τη σχετική εγκύκλιο που εστάλη χθες επιχειρείται η καταγραφή όλων των ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, Αυτοδιοίκησης και ΝΠΔΔ.\r\n\r\nΟι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να ενημερώσουν το ΥΔΜΗΔ το αργότερο έως τις 27 Ιουνίου, για την ύπαρξη τυχόν ειδικών διατάξεων αρμοδιότητάς τους αναφορικά με τη δυνατότητα διενέργειας υπηρεσιακών μεταβολών και συγκεκριμένα απόσπασης, μετάθεσης και μετάταξη.\r\n\r\nΠηγή: NewsIT

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY