Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Τα κινέζικα μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία

Πριν από μερικά χρόνια τα κινέζικα άνηκαν στην κατηγορία ξένων γλωσσών που ελάχιστοι σκέφτονταν να μάθουν και ακόμα λιγότεροι επέλεγαν τελικά. Το κλίμα όμως άλλαξε και τα κινέζικα έχουν αρχίσει να ενδιαφέρουν τους Έλληνες καθώς προσφέρουν επαγγελματικές προοπτικές ενώ έχει διεισδύσει παράλληλα η Κίνα στην εγχώρια οικονομία.

Τα κινέζικα μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία

Πριν από μερικά χρόνια τα κινέζικα άνηκαν στην κατηγορία ξένων γλωσσών που ελάχιστοι σκέφτονταν να μάθουν και ακόμα λιγότεροι επέλεγαν τελικά. Το κλίμα όμως άλλαξε και τα κινέζικα έχουν αρχίσει να ενδιαφέρουν τους Έλληνες καθώς προσφέρουν επαγγελματικές προοπτικές ενώ έχει διεισδύσει παράλληλα η Κίνα στην εγχώρια οικονομία.\r\n\r\nΣύμφωνα με το Έθνος, την ερχόμενη σχολική χρονιά τα κινέζικα θα διδάσκονται σε εννέα πειραματικά σχολεία εκτός ωρολόγιου προγράμματος. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Παιδείας που σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κομφούκιος θα φέρει στην Ελλάδα 21 εθελοντές Κινέζους καθηγητές προκειμένου να διδάξουν κινέζικα από τον Οκτώβριο.\r\n\r\nΤα μαθήματα θα είναι δύο κάθε εβδομάδα, μία ώρα το καθένα ενώ στόχος του προγράμματος είναι τόσο η διδασκαλία όσο και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα. Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, Γιανγκ Ξιουκουίν δήλωσε ότι: «στην Ελλάδα υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για την εκμάθηση των κινέζικων και ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας».\r\n\r\nΤα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και την ανεργίας, πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν μαθήματα κινέζικων ενώ πολλά είναι τα φροντιστήρια που ενέταξαν και αυτήν τη γλώσσα στο πρόγραμμά τους και απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενηλίκους.\r\n\r\nΟι πράκτορες του ΤΖΑΜΠΑ σε καλούν στην MEDIAMARKT! Γράψου τώρα για να μη χάνεις καμία ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!\r\n\r\nΠάντως η δυσκολία της κινεζικής γλώσσας είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τους καθηγητές που διδάσκουν τη γλώσσα, για να συνεννοηθεί κανείς με έναν Κινέζο σε καθημερινό επίπεδο χρειάζεται να μάθει περίπου 600 ιδεογράμματα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου τρία χρόνια (με την απόκτηση του διπλώματος HSK – επίπεδο 3). Οι ίδιοι οι Κινέζοι λένε χαριτολογώντας πως ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να μάθουν την γλώσσα τους.\r\n

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα κινέζικα

\r\nΟι Έλληνες ενδιαφέρονται πολύ για την κινεζική γλώσσα και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον τους έχει πενταπλασιαστεί. Αυτό αποδεικνύεται και από τον αριθμό των μαθητών που δίνουν εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα.\r\n\r\nΌπως τονίζει στο Έθνος η υποδιευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος, «κάθε μέρα λαμβάνουμε μηνύματα από ανθρώπους που θέλουν να μάθουν Κινεζικά. Φέτος είχαμε 400 μαθητές. Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις, αυτό το καλοκαίρι έδωσαν 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα, ενώ το 2010 ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τα 200». Παρόλο που τα κινέζικα είναι μία δύσκολη γλώσσα η εκμάθηση τους δεν απαιτεί τον χρόνο που φαντάζονται οι περισσότεροι. Η κ. Γιάνγκ αναφέρει ότι με έξι ώρες την εβδομάδα, δύο χρόνια είναι αρκετά για να έχει κάποιος μία καλή επικοινωνία στην καθημερινή ζωή.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY