[ad id='64602']

Στις φυλακές Διαβατών ο Μαζιώτης – Φοβούνται για τη ζωή του


Υπό άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το πρωί του Σαββάτου ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού σε εκείνες στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Κανείς δεν ήξερε για τη μεταγωγή του αρχιτρομοκράτη, ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα, που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών την Πέμπτη 17 Ιουλίου.

Την απόφαση για τη μεταγωγή του πήρε ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού. Και μόλις ο Μαζιώτης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο των φυλακών, έγινε η μεταγωγή του.

Στόχος των αρχών ήταν να μην αφήσουν τον Μαζιώτη να έχει καμία επικοινωνία με καταδικασμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ή άλλους τρομοκράτες που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό.

Έτσι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε μια φυλακή όπου ούτε τρομοκράτες κρατούνται και θεωρείται υψίστης ασφαλείας, αφού καλύπτει όλους τους όλους ασφαλείας σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα.

Ο συνήγορος του Νίκου Μαζιώτη δήλωσε στο NewsIt πως ο κρατούμενος δεν είχε ζητήσει να μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, αντίθετα είχε κάνει αίτηση να τον επισκεφτούν, την προσεχή Τετάρτη, στον Κορυδαλλό οι γιατροί από τον Ευαγγελισμό που τον εγχείρησαν μετά τον τραυματισμό του κατά την επεισοδιακή σύλληψή του. “Κανείς δεν μας ενημέρωσε”, τόνισε και σημείωσε ότι οι φυλακές στα Διαβατά στερούνται γιατρού και η μεταγωγή του βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη ο Μαζιώτης είτε κρατείται στην απομόνωση είτε σε κελί με άλλον ένα κρατούμενο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ


Πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν ότι κανείς στις φυλακές Διαβατών δεν γνώριζε πως επρόκειτο να μεταφερθεί εκεί ο διαβόητος τρομοκράτης. Ξαφνικά σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν ότι θα μεταφερθεί εκεί ο Μαζιώτης για να πάρουν μέτρα. Γνωρίζοντες τις φυλακές Διαβατών υποστήριξαν στο NewsIt ότι οι συγκεκριμένες φυλακές δεν είναι υψίστης ασφαλείας, αλλά έχουν τρεις πτέρυγες και απομόνωση.

Οι έρευνες, η γιάφκα και η Ρούπα

Όλα αυτά ενώ σχεδόν 10 μέρες μετά τη σύλληψη Μαζιώτη, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η οποία παραμένει εξαφανισμένη.

Προτεραιότητα για τους επικεφαλής των ερευνών είναι να εντοπιστεί η γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη ώστε να αφοπλιστεί η οργάνωση και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος επίθεσης “απάντησης” στη σύλληψη του αρχιτρομοκράτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, οι επικεφαλής των ερευνών είναι βέβαιοι ότι υπάρχει υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, στο οποίο έχουν αποθηκευτεί εκρηκτικά, όπλα και μηχανές. Το γεγονός ότι είχαν «δει» τον Μαζιώτη να κινείται στα πέριξ του Αγίου Νικολάου, αλλά και να κατεβαίνει στον σταθμό του Ηλεκτρικού, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εκεί βρίσκεται η γιάφκα.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους τα βίντεο από τις κάμερες κυκλοφορίας και ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή και προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις που είχε κάνει ο Μαζιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Το Έθνος έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν το παζλ των κινήσεών του, αλλά απαιτείται χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Εκτός από τη γιάφκα, στόχος της Αντιτρομοκρατικής είναι να βρει το συντομότερο δυνατό και τη σύντροφο του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ έχει κοντά ξανθά μαλλιά, είναι πολύ αδυνατισμένη και έχει επιλέξει συγκεκριμένα είδη αμφίεσης. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει προβεί σε νέα αλλαγή των εξωτερικών χαρακτηριστικών της. «Είναι πιθανό να έχει βάψει σκούρα τα μαλλιά της ή να χρησιμοποιεί περούκα», αναφέρει στο Έθνος υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,