Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο (οικονομικός) απολογισμός της Ελληνικής Προεδρίας

Έναν διαφορετικό από τον πολιτικό απολογισμό, με πολύ ενδιαφέρον για την σημασία της ελληνικής προεδρίας, όπως την αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Ο (οικονομικός) απολογισμός της Ελληνικής Προεδρίας

Έναν διαφορετικό από τον πολιτικό απολογισμό, με πολύ ενδιαφέρον για την σημασία της ελληνικής προεδρίας, όπως την αποδεικνύουν οι αριθμοί. \r\n\r\nΤα γεύματα που οργανώθηκαν προς τιμήν των επίτιμων προσκεκλημένων, το μέγεθος της επιχείρησης ασφαλείας όλων των δραστηριοτήτων και τα σχέδια της αστυνομίας για να πάνε όλα κατ’ ευχήν, αλλά και οι ώρες πτήσεις που χρειάστηκε να «γράψουν» οι Έλληνες πολιτικοί ως προεδρεύοντες στην ΕΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βηματοδότης, συνολικά οργανώθηκαν 267 γεύματα και δείπνα και έφαγαν σ’ αυτά 21.756 άτομα. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι όλα έγιναν με… χορηγό μια τράπεζα, ώστε να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος «ατυχήματος», όπως για παράδειγμα μια δηλητητρίαση.\r\n\r\nΑυτό, σημειώνει ο Βηματοδότης, ήταν και το μεγαλύτερο άγχος του αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών, του κ. Δημήτρη Κούρκουλα: «Εφαγαν τόσα άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της Μέρκελ, και ουδείς έπαθε δηλητηρίαση» λέει με ανακούφιση. Ο «κίνδυνος» ξεπεράστηκε με τη βοήθεια του χορηγού, γιατί διαφορετικά, θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός και να προτιμηθεί το φθηνότερο εστιατόριο. Μετά τη χορηγεία, το σύνολο των γευμάτων δόθηκε στο Ζάππειο, είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης είτε σε εστιατόρια πέριξ της Ακροπόλεως.

Σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας 496 διερμηνείς οι οποίοι/ες μετέφραζαν 23 γλώσσες και η Αστυνομία για την ασφάλεια της προεδρίας κατήρτισε 13 επιχειρησιακά σχέδια, διέθεσε 161 περιπολικά, 15 μοτοσικλέτες, δύο ελικόπτερα, 12 μαγνητικές πύλες, επτά συσκευές ελέγχου χειραποσκευών και 30 φορητούς ανιχνευτές μετάλλων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συνολικά 160 συμβούλια στην Ελλάδα (τα 45 στην Αθήνα και στα 21 συμμετείχαν υπουργοί) και 1.400 συμβούλια και συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Στις συνεδριάσεις στην Αθήνα συμμετείχαν συνολικά 12.000 άτομα. 

Κατά το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας καταγράφηκαν στην Αθήνα 6.000 επίσημες διανυκτερεύσεις, οι περισσότερες στους λεγόμενους εκτός σεζόν τουριστικούς μήνες.

Όσον αφορά στον πολιτικό που πέρασε τις περισσότερες ώρες εν πτήσει, αυτός ήταν ο κ. Βενιζέλος που ως υπουργός Εξωτερικών είχε 58… απογειώσεις στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, ο υφυπουργός κ. Δ. Κούρκουλας 43 απογειώσεις και ο Πρωθυπουργός περί τις 14 (έκανε λίγες, αφού υποδέχθηκε πολλούς ξένους εδώ στην Αθήνα). Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις, ο Βηματοδότης σημειώνει πως ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των πτήσεων με το πρωθυπουργικό Gulfstream ο Αντώνης Σαμαράς  έσπασε το ρεκόρ στο… sudoku, καθώς έλυνε δύο σε κάθε πτήση, κατά προτίμηση αυτά της «International Herald Tribune»!\r\n\r\nΠηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY