[ad id='64602']

Κατάρρευση σπιτιών, ακατάλληλα εκλογικά τμήματα και άλλα προβλήματα την επομένη του σεισμού (pics)


Έντεκα σπίτια κατέρρευσαν και άλλα 13 έχουν υποστεί ζημιές, με τις ευρωεκλογές να περνούν σε δεύτερη μοίρα για τους κατοίκους του νησιού…

Την κατάρρευση 11 ακατοίκητων σπιτιών, μικροζημιές σε 13 άλλα ακίνητα και σε 2 εκκλησίες, καθώς και μικρές ρωγμές σε 3 σχολεία τα οποία είναι και εκλογικά κέντρα, προκάλεσε στη Λήμνο η χθεσινή σεισμική δόνηση.

Σε σχολείο της Μύρινας, που είναι εκλογικό κέντρο, δύο αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες και οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε άλλες αίθουσες του σχολείου. Οι έλεγχοι των μηχανικών συνεχίζονται, χωρίς για την ώρα να έχει κριθεί ακατάλληλο κάποιο από τα τρία σχολεία που έχουν ρωγμές.

Φωτό - newsit
Φωτό – newsit

Φωτό - newsit
Φωτό – newsit

Όπως ανακοινώθηκε, σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης τις πρώτες ώρες μετά την σφοδρή σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 24/5 στη θαλάσσια περιοχή ΝΝΔ της Λήμνου, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στο νησί, με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο σεισμός προκάλεσε τις παραπάνω ζημίες ενώ, όπως τονίζεται, όλες οι υποδομές και όλοι οι δρόμοι είναι σε πλήρη λειτουργία. Στη Λήμνο μεταβαίνει άμεσα κλιμάκιο 14 μηχανικών προκειμένου να ενισχύσουν το έργο ελέγχου των κτιρίων. Στο κλιμάκιο συμμετέχουν δύο μηχανικοί του ΟΑΣΠ, έξι του ΤΕΕ και έξι του ΟΣΚ.

Φωτό - newsit
Φωτό – newsit
Φωτό - newsit
Φωτό – newsit

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, πρόκειται για «σεισμό, που σύντομα θα ξεχάσουμε». Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το αεροδρόμιο της Λήμνου, όπου τραυματίστηκε μία Αγγλίδα τουρίστρια…

Φωτό - newsit
Φωτό – newsit
Φωτό - newsit
Φωτό – newsit
Φωτό - newsit
Φωτό – newsit

Μετά το πέρας τη σύσκεψης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε τα εξής: “Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, έχει αποκατασταθεί και οι βασικές υποδομές του νησιού δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Ούτε στο νερό ούτε στην ηλεκτροδότηση. Δεν έχουν σημειωθεί ζημιές. Στο οδικό δίκτυο δεν υπάρχουν αναφορές. Στο αεροδρόμιο υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα με την ψευδοροφή, όπου έπεσαν κάποια κομμάτια, τραυμάτισαν πολύ ελαφρά μια Αγγλίδα τουρίστρια η οποία βρισκόταν εκεί για να αναχωρήσει στην πατρίδα της.

Όπως πρόσθεσε ο κ.Μιχελάκης, “υπάρχουν κάποιες ζημιές στο μουσείο του νησιού, κάποια εκθέματα έχουν πέσει και έχουνε σπάσει και επίσης, θέλουμε να δούμε τι γίνεται στο κάστρο. Επίσης και στο Καδύριο θα έρθουν μηχανικοί ειδικοί από το Υπουργείο Πολιτισμού για να ελέγξουν τα σημεία αυτά.

Τώρα χωρίς να υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους οι οποίοι από αυτούς τα σπίτια τους έχουν πάθει κάποια ζημιά υπάρχει πρόνοια από την Περιφέρεια να φιλοξενηθούν δωρεάν σε κάποιο ξενοδοχείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο αίτημα για τέτοιο ζήτημα. Επίσης, θέλω να πω ότι υπάρχει σε πλήρη ετοιμότητα και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική και ο Στρατός και όλες οι υπηρεσίες είναι σε κατάσταση επιφυλακής. Ο κόσμος είναι ήρεμος, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Ευτυχώς, όπως σας είπα ήταν ένας ισχυρός σεισμός με ελάχιστες ζημιές και όλα εξελίσσονται κατ’ ευχήν”.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής: «Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λήμνου ετέθησαν από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή. Το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε εφαρμογή. Διετέθησαν δύο ελικόπτερα του Π.Σ. για τις δύο αποστολές που θα απαιτηθούν και οι δυνάμεις του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε ετοιμότητα με όλα τα περιπολικά που διαθέτουν ούτως ώστε ο πληθυσμός να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος».

Πηγή: NewsIT

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,