Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Αστοχίες και πρωτοφανής μυωπική προσέγγιση υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν στο παρά ένα και να προαναγγείλει διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ. 

Έρχονται διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Αστοχίες και πρωτοφανής μυωπική προσέγγιση υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν στο παρά ένα και να προαναγγείλει διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ. 

Την εσπευσμένη παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν οι εξόφθαλμες σε πολλές περιπτώσεις αδικίες, που προέκυψαν από τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και οι οποίες προκαλούν δυσανάλογο πολιτικό και κοινωνικό κόστος στην κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάλλονται από τους ενστόλους για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό τους, ενώ σε ένα μήνα υπάρχει η αξιολόγηση της τρόικας στο Παρίσι και εκκρεμεί η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας στα περσινά επίπεδα, αφού πρώτα είχαν φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου οργίλες αντιδράσεις τόσο από γαλάζιους βουλευτές όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθάριζαν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας. 

Άμεσα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, που είχε προ μηνός επιφέρει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ώστε να προλάβει αδικίες, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προκατόχου του, Γιάννη Στουρνάρα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι σε 4.000 οικισμούς, εκτός αντικειμενικής αποτίμησης αξιών, θα επανέλθει η απότιμηση των αξιών αυτών στα περσινά επίπεδα. 

Είχαν προηγηθεί αρκετές τοποθετήσεις γαλάζιων βουλευτών, που ζητούσαν από το Υπουργείο Οικονομικών αναθέωρηση και διόρθωση των κοινωνικών αδικιών, που προέκυπταν, ενώ και το ΠΑΣΟΚ είχε ζήτησει τα προηγούμενα 24ωρα και δια του εκπροσώπου τύπου του, Δημήτρη Καρύδη, να αρθούν τα λάθη, οι υπερβάσεις και οι στρεβλώσεις, ώστε να ικανοποιεί το περί κοινού δικαίου αίσθημα στους πολίτες. Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να μεταχρονολογηθεί η πρώτη δόση για τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην επιβαρυνθεί αδίκως κανένας Έλληνας πολίτης. 

Ωστόσο, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της κυβέρνησης. Η Βουλή κλείνει σήμερα και θα ανοίξει στις 26 Αυγούστου. Έτσι, παρα το γεγονός ότι οι αλλαγές θα ανακοινωθούν άμεσα θα ψηφιστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πάντως εξετάζεται το ενδεχόμενο η πρώτη δόση να μετατεθεί από τις 29 Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με μια νομοθετική ρύθμιση οι δόσεις μπορούν εύκολα να επεκταθούν έως τον Φεβρουάριο του 2015 χωρίς να επηρεαστούν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2014.\r\n\r\nΠηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY