[ad id='64602']

Επιχείρηση της αστυνομίας στην Κυψέλη!


Προσπάθεια ενημέρωσης των ασύλληπτων συντρόφων του θεωρούν στην Αντιτρομοκρατική το κείμενο που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο Indymedia, και φέρει την υπογραφή του κρατουμένου Αντώνη Σταμπούλου.

Το κείμενο αναρτήθηκε μάλλον από άτομο που ήλθε σε επικοινωνία με τον 31χρονο κρατούμενο, οποίος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, και είναι προϊόν υπαγόρευσης. Ο 31χρονος με το μόνο πρόσωπο που ήρθε σε επαφή είναι η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ, με την οποία μάλιστα συνομίλησε στα Ιταλικά.

Το κείμενο λοιπόν θεωρούν οι αστυνομικοί πως είναι ένα μήνυμα προς τους ασύλληπτους «συντρόφους» του, ακόμα και τις συμβίας του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, προκειμένου να τους δώσει το καιρό να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις, εν όψει των σαρωτικών ερευνών που έχει εξαπολύσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν εναγωνίως το χώρο που είναι αποθηκευμένες οι βόμβες ασετιλίνης και οξυγόνου, που εκτιμάται πως ήδη έχουν κατασκευάσει τα εναπομείναντα ελεύθερα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», για το χτύπημα που θα πραγματοποιούσαν σήμερα στα γραφεία τις Ν.Δ. και σε επιχειρηματικό στόχο.

Οι περιοχές που έχουν εστιάσει τις έρευνες τους οι αστυνομικοί είναι η ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα, ακόμα και το κέντρο της Αθήνας, καθώς από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δυο φορές το Α. Σταμπούλο να κινείται με την μοτοσυκλέτα του, στην πλατεία Κλαύθμωνος, με τελευταία φορά να είναι την ημέρα της σύλληψής του.

Παράλληλα η αποκάλυψη του «στεγνού» «αντάρτη πόλης», όπως χαρακτηρίζουν το Σταμπούλο οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής (σ.σ. δεν είχε επάνω του κινητό, ταυτότητα, η τηλεκάρτα), δείχνει σαφέστατα πως τελικά ο «Επαναστατικός Αγώνας», είχε δυο άξονες με κοινή αφετηρία την παρουσία του Νίκου Μαζιώτη.

Δηλαδή ο ένας «άξονας» είναι αυτός που πραγματοποιούσε τις ληστείες για την χρηματοδότηση του ταμείου της ένοπλης οργάνωσης, ενώ ο δεύτερος «άξονας» ήταν καθαρά επιχειρησιακός και ιδεολογικός και αποτελούσε τον κύριο κορμό του «Επαναστατικού Αγώνα»:

«….κοινό σημείο αναφοράς των δυο «πυλώνων» ήταν ο Νίκος Μαζιώτης οποίος είχε συμμετοχή και στα δυο επίπεδα. Και στις ληστείες και στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αντιθέτως τα άτομα που απαρτίζουν τους δυο «άξονες» πέραν του Μαζιώτη, δεν φαίνεται να γνωρίζει ο ένας τον άλλον», λέει με νόημα στο Newsit αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία.

Το γεγονός πως ο 31χρονος Ιταλομαθής κρατούμενος (σ.σ. έχει μητέρα Ιταλίδα) έχει λευκό ποινικό μητρώο, και δεν έχει απασχολήσει στο ελάχιστο τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, τους κάνει να πιστεύουν πως και τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσης είναι «στεγνά» και κατά συνέπεια ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος: «…η σύλληψη του 31χρονου είναι μια αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», λέει ο ίδιος αστυνομικός για την πορεία των ερευνών.

Τέλος ναι μεν ο «Επαναστατικός Αγώνας» μέσα σε μερικούς μήνες έχει δεχτεί δυο ισχυρά πλήγματα, σύλληψη Μαζιώτη, Σταμπούλου, πλην όμως το γεγονός πως μετά την σύλληψη του φερόμενου «ηγέτη» της ένοπλης οργάνωσης Ν. Μαζιώτη, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήταν έτοιμα να εξαπολύσουν ένα διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που θα σηματοδοτούσε την ολική επαναφορά του «Επαναστατικού Αγώνα» κάνει τους Αστυνομικούς να πιστεύουν πως η επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας ίσως είναι ακόμα ενεργή, παρά την σύλληψη του 31χρονου «Ιταλού».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,