Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικές ταυτότητες σε 20 λεπτά από σήμερα

Μέσα σε 20 λεπτά θα μπορούν να εκδίδουν οι πολίτες την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα εφαρμοζόταν από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε 22 περιοχές της χώρας αλλά πλέον θα εφαρμόζεται παντού.

Αστυνομικές ταυτότητες σε 20 λεπτά από σήμερα

Μέσα σε 20 λεπτά θα μπορούν να εκδίδουν οι πολίτες την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα εφαρμοζόταν από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε 22 περιοχές της χώρας αλλά πλέον θα εφαρμόζεται παντού.\r\n\r\nΓια να βγάλει κάποιος δελτίο αστυνομικής ταυτότητας από την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, το μόνο που θα χρειάζεται είναι να δίνει δύο φωτογραφίες και να έχει μαζί του έναν μάρτυρα. Το νέο, πιο γρήγορο και πιο απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, παρέχοντας την ίδια στιγμή σημαντική εξοικονόμηση πόρων.\r\n\r\nΑναλυτικά η έκδοση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας θα είναι ως εξής:\r\n

    \r\n
  • Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.
  • \r\n

  • Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν.
  • \r\n

  • Στη συνέχεια το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
  • \r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY