[ad id='64602']

Αντιδράσεις για το (σεξιστικό) σποτάκι του «Ποταμιού» (vids)


Φωτιές άναψε στο εσωτερικό του Ποταμιού το διαφημιστικό σποτάκι του κόμματος για “την πρώτη φορά” των γυναικών.

Η made in USA ιδέα εξόργισε τον υποψήφιος Ευρωβουλευτή Περικλή Βαλλιάνo που με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει ότι πρόκειται για προσβλητικό σποτ για τις γυναίκες και καλεί μάλιστα τον Σ. Θεοδωράκη να το αποκηρύξει…

Το σποτάκι

Η πρώτη ανάρτηση:

Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο “πρώτη φορά”, καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι “διαφημίσεις” αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγεί ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των “διαφημίσεων” αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο.

… και η απάντηση σε όσους λένε ότι θέλει να πλήξει το Ποτάμι:
Το να χρησιμοποιείς το σεξ για να πουλάς ένα προϊόν είναι ένα παλιό, πολυχρησιμοποιημένο τρίκ των διαφημιστών για να πλασσάρεις εμπορεύματα στην αγορά. Συστηματικά χρησιμοποιεί τη γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο, και εξάπτει την αντρική επιθυμία δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι αν αγοράσεις το προϊόν θα γίνεις και μεγάλος κατακτητής.

Η ψήφος στο Ποτάμι δεν είναι προϊόν τέτοιου τύπου, δεν έχει σχέση με την σεξουαλική ικανοποίηση του οποιουδήποτε ή την “ολοκλήρωση” μιας κοπέλλας που γίνεται γυναίκα. Το να οδηγείς το μυαλό κάποιου σε τέτοιες καταστάσεις σημαίνει ότι αποπροσανατολίζεις πλήρως την πολιτική επιλογή που έχει να κάνει με ώριμη σκέψη για το μέλλον του τόπου.

Έχω γίνει αποδέκτης κύματος διαμαρτυριών από μέρους γυναικών που αισθάνονται προσωπικά προσβεβλημένες από τέτοιες εργαλειακές χρήσεις της σεξουαλικότητάς τους. Και ό,τι απαξιώνει το μισό ανθρώπινο είδος ευτελίζει τον άνθρωπο συνολικά.

Κατηγορήθηκα από κάποιους ότι θέλω να πλήξω το κόμμα πέντε μέρες πριν από τις εκλογές για λόγους προσωπικής προβολής. Το κόμμα το έπληξαν καίρια τα “διαφημιστικά” που είχαν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις πριν καν εγώ τα πάρω είδηση. Πιστεύω ότι η δική μου στάση θα περιορίσει σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις στο κόμμα από αυτήν την άσκεφτη ενέργεια.

Ήμουν ό πρώτος που βγήκα μαχητικά στον τύπο και υπερασπίστηκα το εγχείρημα του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή την ώρα που άλλοι κάθονταν και έτρωγαν ξύλο βουβοί. Εξακολουθώ να πιστεύω στα επιχειρήματα εκείνα που διατύπωσα και πιστεύω απόλυτα στο εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη. Καλό λοιπόν κάποιοι να σκέφτονται δυό φορές πριν ανοίγουν το στόμα τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,