Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρια επίθεση σε τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολες στιγμές πέρασε μία τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη, όταν δέχθηκε άγρια επίθεση από άνδρα, ο οποίος τη μετέφερε σε ερημική τοποθεσία. 

Αγρια επίθεση σε τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολες στιγμές πέρασε μία τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη, όταν δέχθηκε άγρια επίθεση από άνδρα, ο οποίος τη μετέφερε σε ερημική τοποθεσία. 

Αν και ο δράστης την εγκατέλειψε εκεί, τελικά συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατήγγειλε ρατσιστική απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης. Το θύμα επέστρεφε στο σπίτι του, όταν την πλησίασε ο δράστης και της πρότεινε να την μεταφέρει με το αυτοκίνητό του. Εκείνη αρνήθηκε, κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή του. Ετσι, αρχικά της επιτέθηκε φραστικά και στη συνέχεια της άσκησε σωματική βία, σφίγγοντας το λαιμό της και γρονθοκοπώντας την.

Η γυναίκα εξαναγκάστηκε να μπει στο όχημα, με τον άνδρα να την οδηγεί σε ερημική τοποθεσία. Εκεί, την κατέβασε από το αυτοκίνητο και άρχισε να την χτυπάει. Στη συνέχεια την έπιασε από το λαιμό, της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, άρπαξε το ποσό των 30 ευρώ που είχε στην τσάντα της και τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, αφήνοντας την σε άθλια κατάσταση.

Παρά το σοκ, το θύμα πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη και μετά την απολογία το κρίθηκε προφυλακιστέος.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το οποίο το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, χαρακτηρίζει “ρατσιστική δολοφονική ενέργεια με στοιχεία φασιστικής συμπεριφοράς”, θέτει τα εξής ζητήματα:

Το ζήτημα της αναθεώρησης του Προεδρικού Διατάγματος για την Σύσταση Γραφείων για την Αντιμετώπιση της Ρατσιστικής Βίας, όπου πλέον τίθεται ακόμη πιο επιτακτικά η προσθήκη του σεξουαλικού προσανατολισμού και –κυρίως– της ταυτότητας φύλου για την αποτελεσματική διερεύνηση και αντιμετώπιση των εγκλημάτων με ρατσιστικό τρανσφοβικό κίνητρο.

Την ενσωμάτωση της Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών πράξεων σε όλη την Ε.Ε.» που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και συμπεριλαμβάνει με σαφή τρόπο τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.\r\n\r\nΠηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY