[ad id='64602']

Φοβούνται και νέο χτύπημα στην Αντιτρομοκρατική


Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα από την επίθεση στην Βαρυμπόμπη. Δείτε το σημείο που έσκασε η ρουκέτα.

Μηδαμινά είναι τα στοιχεία, που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές για την τελευταία ενέργεια της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», καθώς η καθυστέρηση του ενός μήνα προκάλεσε αλλοίωση των όποιων ιχνών μπορεί να είχε αφήσει πίσω του ο επιχειρησιακός βραχίονας της οργάνωσης.

Εκτός από τον μικρό κρατήρα και τα λιγοστά υπολείμματα της ρουκέτας, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν μόνο την περιγραφή της ενέργειας, μέσα από την προκήρυξη της οργάνωσης, που όμως σε πρώτη ανάγνωση δεν προσθέτει πολλά στις έρευνές τους.

Τα ευρήματα ήδη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με εκείνα από το βαρύ οπλοστάσιο, που βρέθηκε στο ασημί Opel Astra, στο Παλαιό Φάληρο, για να δουν εάν τα μέλη της Ο.Λ.Α εγκατέλειψαν το RPG και τις ρουκέτες, ύστερα από τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες πυροδότησής τους στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Ιανουάριος 2013) και στο κτίριο της Mercedes, ένα πολύ πιθανό σενάριο για πολλούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Το κείμενο της προκήρυξης της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» μπορεί να μην έχει ευθείες αναφορές για τους επόμενους στόχους, αλλά για τους αστυνομικούς είναι ξεκάθαρο πως θα επιχειρήσουν και νέο χτύπημα μέχρι τον Ιούνιο, καθώς ο συντάκτης χαρακτηρίζει ιδανική την περίοδο της προεδρίας της Ε.Ε για την εκδήλωση τέτοιων ενεργειών.

Μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι στις 30/12/2013, οι αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή και όσο καθυστερούσε η ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση υπήρχε ο φόβος για ένα νέο χτύπημα σε στόχο γερμανικού ενδιαφέροντος.

Ύστερα από αναλύσεις των ειδικών στα θέματα τρομοκρατίας, οι αστυνομικοί περίμεναν μία νέα επίθεση σε κτίριο υψηλού οικονομικού συμβολισμού και μάλιστα είχαν στρέψει την προσοχή τους σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Με την ενέργεια στη Mercedes επαληθεύτηκαν κατά το ήμισυ οι αναλύσεις, καθώς η Ο.Λ.Α επέλεξε τις εγκαταστάσεις μίας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά όχι την εταιρεία, που πιθανολογούσαν οι αρχές.

Την ίδια ώρα, διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όλο και περισσότερο, ύστερα και από την «εξαφάνιση» του Κώστα Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα τρία ηχηρά ονόματα του αντάρτικου πόλης στη χώρα μας κινούνται χωριστά και ότι οι Νίκος Μαζιώτης, Χριστόδουλος Ξηρός και Κώστας Σακκάς δεν προετοιμάζουν από κοινού ένα τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους και στόχους.

Στην ΕΛ.ΑΣ επιρρίπτουν ευθύνες στη δικαιοσύνη για την «απελευθέρωση» των τριών και τονίζουν ότι δεν είναι εύκολο να θέσουν υπό παρακολούθηση άτομα, που έχουν το χρόνο να δημιουργήσουν γύρω τους έναν «κύκλο» παροχής βοήθειας, κάλυψης και καταφυγίου. Δικαστικοί κύκλοι, από την άλλη μεριά, υποστηρίζουν ότι πρέπει να ακολουθούνται οι νόμοι του συντάγματος.

Πηγή: antenna

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,