[ad id='64602']

Τι απαντά ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το iPhone στην Δραγούμη


Τις δικές του εξηγήσεις για το κινητό τηλέφωνο iPhone που φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, όπως πρώτο αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», δίνει μέσω επιστολής του ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Παντής, ο οποίος κινδυνεύει να τεθεί σε αργία μετά την αμετάκλητη παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση.

Γίνετε μέλος της Avon σήμερα και… κερδίστε ένα ταξίδι στη Βενετία για 2 άτομα!

Όπως επισημαίνει, βρίσκεται «αντιμέτωπος με συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες από ενόχους» που «άρχισαν να διοχετεύουν πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις», σημειώνοντας πως «πιστεύω ακράδαντα ότι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα αποδειχθεί η συκοφαντία, καθώς ουδέποτε συναίνεσα στη χορήγηση ούτε στη χρέωση του εν λόγω iPhone σε λογαριασμό του ΑΠΘ».

«Από μια τελείως αβάσιμη κατηγορία για ένα αδίκημα που αφορά σε δαπάνη 600 ευρώ, βρίσκομαι αντιμέτωπος με το φάσμα της εξόντωσης της πολυετούς σταδιοδρομίας μου στο πανεπιστήμιο τόσο από τη θέση του Αντιπρύτανη όσο και από τη θέση του καθηγητή του ΑΠΘ», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Παντής.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Θεωρώ υποχρέωσή μου, απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ που με εξέλεξε και με τίμησε με την εμπιστοσύνη της, να ενημερώσω για την εξέλιξη της γνωστής πλέον υπόθεσης του iPhone.

Η επιλογή μου να συγκρουστώ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστημίου, με έφερε αντιμέτωπο με συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες από ενόχους.

Οι ένοχοι χρησιμοποίησαν έναν στερεοτυπικό μηχανισμό, όπου ανώνυμοι παράγοντες, εντός του ΑΠΘ, άρχισαν να διοχετεύουν πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις. Τις ειδήσεις αυτές αναπαρήγαγε αρχικά ένα μικρό μέρος του κίτρινου τύπου που στη συνέχεια διευρύνθηκε, με αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση της Εισαγγελίας.

Ελέγχοντας φαινόμενα διαφθοράς, αποκάλυψα ευθύνες και έθιξα συμφέροντα που με έθεσαν στο στόχαστρο πολλών. Έγινε εμπρησμός του αυτοκινήτου μου, διάρρηξη του σπιτιού μου και καταγγελίες για δήθεν σκάνδαλα.

Μεταξύ άλλων ελέγχθηκε από εμένα, ο πρώην διαχειριστής του καταστήματος «Λογότυπος» για πρόσφατες οικονομικές αυθαιρεσίες με αποτέλεσμα τη δίωξη και την απόλυσή του. Σε αντίποινα, δέχθηκα απειλές, συκοφαντίες και ψεύδη φθηνά, αλλά ηχηρά, τα οποία οδήγησαν τελικά στην παραπομπή μου σε δίκη.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα αποδειχθεί η συκοφαντία, καθώς ουδέποτε συναίνεσα στη χορήγηση ούτε στη χρέωση του εν λόγω iphone σε λογαριασμό του ΑΠΘ.

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Πέραν όμως της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε εσάς διότι, σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον 4111/2013, η αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη ακόμα και για πλημμέλημα, όπως στη δική μου περίπτωση, οδηγεί σε αυτοδίκαια αργία. Έτσι, από μια τελείως αβάσιμη κατηγορία για ένα αδίκημα που αφορά σε δαπάνη 600 ευρώ, βρίσκομαι αντιμέτωπος με το φάσμα της εξόντωσης της πολυετούς σταδιοδρομίας μου στο πανεπιστήμιο τόσο από τη θέση του Αντιπρύτανη όσο και από τη θέση του καθηγητή του ΑΠΘ.

Η ακραία αυτή εξέλιξη καταδεικνύει πως, όταν η αρχή της αναλογικότητας, το τεκμήριο της αθωότητας και το κράτος δικαίου παραγκωνίζονται, τότε οποιοσδήποτε πολίτης ορθώσει το ανάστημα του για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, αντιμετωπίζει κινδύνους δια βίου συντριβής με βάση τους αντιπερισπασμούς των ενόχων.

Ανέλαβα εξ αρχής συνειδητά τους κινδύνους που συνεπάγονται από τη θέση του Αντιπρύτανη και θα παραμείνω πιστός, μέχρι τέλους, στις ηθικές και ακαδημαϊκές μου αρχές.

Με εκτίμηση,

Ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Καθηγητής, Ιωάννης Δ. Παντής».

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,