[ad id='64602']

Στην Αθήνα σήμερα ο Σόιμπλε – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυστηρά μέτρα ασφαλείας


Μηνύματα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση κομίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας.

Όπως έγραψε χθες η «Ναυτεμπορική», πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνουν, μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις για τη δημιουργία του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, στο οποίο ενεργό ρόλο θα έχει η γερμανική πλευρά. Το κεφάλαιο του Ταμείου θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να καλύψει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι πόροι του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) δεν επαρκούν.

Κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν την Τετάρτη ότι ο κ. Σόιμπλε δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα για να πει στους Έλληνες πώς να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και πρόσθεσαν ότι αυτό είναι αποστολή της τρόικας και όχι μεμονωμένων κρατών.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο γερμανός υπουργός επιθυμεί να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική πλευρά, να την ενθαρρύνει στον δύσκολο δρόμο που ακολουθεί και να συνομιλήσει για θέματα διμερούς συνεργασίας και προοπτικής επενδύσεων.

«Σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο, η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια, ενώ εξετάζει την συμμετοχή της μέχρι συσταθεί η αναπτυξιακή τράπεζα», επισημάνθηκε.

Οι γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι απέρριψαν πάντως τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο δίνει «μια καραμέλα 100 εκατομμυρίων στην Ελλάδα, η οποία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» και σημείωσαν ότι θα υπογραφεί ένα Μνημόνιο Συναντίληψης για την δημιουργία ενός Ινστιτούτου Ανάπτυξης, το οποίο θα είναι Ταμείο και όχι Τράπεζα και στο οποίο η Γερμανία θα συμμετάσχει εφόσον η Ελλάδα εκπληρώνει τους στόχους και τις υποχρεώσεις της.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο γερμανός υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Hilton.

Στη συνέχεια ο κ. Σόιμπλε θα συνομιλήσει με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Αυστηρά μέτρα

Η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε πραγματοποιείται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως γίνει και με την επίσκεψη της κ. Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, από τις 9:00 έως τις 20:00 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας, ενώ θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πάντως, αριστερές οργανώσεις ανακοίνωσαν συγκέντρωση κατά του Σόιμπλε την Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα: «Ο Σόιμπλε είναι ανεπιθύμητος».

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Με εντολή της αστυνομίας, από τις 09:30 το πρωί είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό. Κλειστοί θα παραμείνουν και σταθμοί του μετρό σε Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής από τις 9:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Επιπλέον, τα δρομολόγια του τραμ δεν φθάνουν στο Σύνταγμα από τις 9:30 το πρωί.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,