[ad id='64602']

Πως αποδεικνύεται η ύπαρξη «κρυφού» καταστατικού της Χρυσής Αυγής (pics)


Εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα ακόμη και σε εκείνους που είχαν την τύχη να μη ζήσουν τη γερμανική κατοχή, το θάνατο, τα εγκλήματα πολέμου, τις ναζιστικές θηριωδίες.

Η εικόνα του νεαρού Χρήστου Παππά, του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, του προφυλακισμένου υπαρχηγού του κόμματος, με τη μαύρη καμπαρτίνα των SS και τη σβάστικα στο μπράτσο, προκαλούν σοκ.

Όσο κι αν θέλουν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του να απαρνηθούν τα πιστεύω τους, τα ευρήματα (κυρίως) στο σπίτι του Χρήστου Παππά, δεν τους αφήνουν! Δεν είναι μόνο τα κράνη των SS, δεν είναι το κρασί με τον Μουσολίνι, το κάδρο του Χίτλερ, η φωτογραφία του Παππά. Είναι τα χειρόγραφα βιβλία, με τα ναζιστικά σύμβολα, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Το Έθνος.

Είναι επί της ουσίας ο «εσωτερικός κανονισμός» της Χρυσής Αυγής. Η ύπαρξη χειρόγραφου βιβλίου για τον «Κύκλο της Χρυσής Αυγής», αλλά και ό,τι υπάρχει σε αυτό παραπέμπουν στο περιεχόμενο της «κρυφής» διακήρυξης των ιδεολογικών αρχών του κόμματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Στο κεφάλαιο «Ο Εθνικοσοσιαλισμός υπερασπιστής των αρχών του πολιτισμού», που θυμίζει τις επεξηγήσεις στα κεφάλαια του χειρόγραφου βιβλίου που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά, σημειώνεται:

«Είμαστε οι γιοι εκείνων που τότε ηττήθηκαν… Ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν μια τάση για αναβίωση των αρχέγονων φυλετικών αρετών και των ευγενών βιολογικών ενστίκτων του Αρίου Δημιουργού…».

Ο Νίκος Παππάς με στολή των SS, χαιρετά ναζιστικά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ
Ο Νίκος Παππάς με στολή των SS, χαιρετά ναζιστικά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Τι είναι ο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής»

Χειρόγραφο βιβλίο που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων έχει τον τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» και είναι μια ανάλυση για τη «Χρυσή Στοά», τη «Χρυσή Αυγή» και τον «Λαϊκό Σύνδεσμο», γράφει Το Έθνος.

Πρόκειται για τρία διαφορετικά κεφάλαια μιας συνολικής προσέγγισης των μελών της οργάνωσης.

Στο κεφάλαιο «Χρυσή Στοά» ο υπότιτλος που συνοδεύει αναφέρει: «μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς» της Χρυσής Αυγής. Το κεφάλαιο με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» διασαφηνίζεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργείας». Και τέλος, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής», αναφέρει η εφημερίδα.

Όλα αυτά είναι το «ευαγγέλιο» των χρυσαυγιτών. Πέρα από τη στρατιωτική ιεραρχία, φαίνεται πως υπάρχει μια μυστική ξεχωριστή δομή που λειτουργεί περισσότερο σαν στοά.

Σε κάθε σελίδα του «κανονισμού» υπάρχουν τα αρχικά SS. Υπάρχουν επίσης ως διακοσμητικά ή να για να χωρίσουν κεφάλαια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΗΜΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΗΜΑ

Το σύμβολο των ναζί

Στο εξώφυλλο του χειρόγραφου βιβλίου υπάρχει ένα σύμβολο που χρησιμοποιούσαν και οι ναζί. Πρόκειται για τον ρούνο, που προέρχεται από τη λέξη ru, που σημαίνει ψίθυρος ή μυστικό.

Είναι γράμματα από το αρχαίο αλφαβητικό σύστημα γραφής των βόρειων λαών της Ευρώπης. Το χρησιμοποιούσαν οι γερμανικοί λαοί πριν αποκτήσουν το δυτικό αλφάβητο, οι Τεύτονες, οι Βίκινγκς και φυσικά οι Κέλτες. Ρούνοι χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τους ναζί, όπως γράφει Το Έθνος.

Το συγκεκριμένο σύμβολο υπάρχει και σε παραλλαγές στα σύμβολα των SS, της γνωστής Σουτσστάφελ (Schutzstaffel) που σημαίνει «μοίρα ασφαλείας» και της οποίας… διάδοχοι είναι τα τάγματα εφόδου.

Αντίστοιχα σύμβολα-σφραγίδες βρίσκονται σε πολλά από τα έγγραφα της Χρυσής Αυγής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τονίζει το Έθνος.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,