[ad id='64602']

Ο Τσίπρας εκλέχτηκε ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν – Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Με ποσοστό που αγγίζει το 84,1% επιλέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας, από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απόφαση ελήφθη στο 4ο Συνέδριο του ΚΕΑ.

Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Επεσήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Μπες στο Νο1 website ασφαλίσεων και βγες κερδισμένος!

Η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, υπογράμμισε.

«Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε», κατέληξε.

Τέλος, το συνέδριο επανεξέλεξε ως Πρόεδρο του ΚΕΑ τον Π. Λοράν με 78,6%.

Και έτσι ξεκίνησε νέα κόντρα μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ μόλις η Συγγρού πληροφορήθηκε και επισήμως την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου της Ν.Δ εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «Τα περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης αποφάσισαν σήμερα, ότι ο καλύτερος  Εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας. Κομμουνιστικά, Σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν “άξιο υποψήφιο”.

Σε ομοίως οξείς τόνους απάντησε η Κουμουνδούρου, εκδίδοντας ανακοίνωση- απάντηση, ελάχιστα λεπτά μετά, όπου αναφέρει: “Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού”

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

Ν.Δ.

Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτών δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ακραίες  αντιευρωπαϊκές θέσεις.
Ο κ. Τσίπρας  υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από δύο περιθωριακά κόμματα του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου), από τους πολιτικούς απόγονους  του Τσαουσέσκου, και από άλλα αμιγώς κομμουνιστικά  κόμματα όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Δανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας  κλπ.
Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά.

Αυτό  που δεν είναι γνωστό είναι ότι τα κόμματα αυτά εξουσιοδότησαν τον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος υπερασπιζόμενος θέσεις, όπως:
•    την ακύρωση της διατλαντικής  εμπορικής συμφωνίας,
•    την άμεση έξοδο των χωρών από το ΝΑΤΟ και την αντίθεση της  Ε.Ε. με τις ΗΠΑ,
•    την ακύρωση της διασύνδεσης Ε.Ε. – Ισραήλ,
•    την κατάργηση της Συνθήκης Λισαβόνας και των κριτηρίων για την ΟΝΕ,
•    την ανύψωση του συνδικαλισμού με δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων, και δικαίωμα του βέτο από τους συνδικαλιστές όταν μια ιδιωτική εταιρία επιλέγει αναδιάρθρωση ή μετεγκατάσταση,
•    την αύξηση μισθών σε όλη την Ευρώπη, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας,
•    την κατάργηση της FRONTEX, ώστε – αν είναι δυνατόν – να επιτρέπεται η αθρόα  είσοδος λαθρομεταναστών στην Ε.Ε.
•    και η υπεράσπιση του τροτσκιστικού Διεθνισμού (κόντρα στον Ιμπεριαλισμό)

Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί  να κοροϊδέψει κανέναν.

Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη…».

ΣΥΡΙΖΑ:

“Δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη.

Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς «ξέρουν», αυτούς «εμπιστεύονται»: την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,