[ad id='64602']

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αιματηρή δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι


Μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου του 34χρονου στο Κερατσίνι, σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις. «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. «Ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία. «Θεσμική ασφυξία» της Χρυσής Αυγής προτείνει η ΔΗΜΑΡ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι δήλωσε:

«Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Σε κάθε περίπτωση για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας στο Κερατσίνι η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της. Ζητάμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας. Η δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει».

Αποκτήστε κι εσείς τη μηχανή Nespresso που ταιριάζει στον επαγγελματικό σας χώρο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Αθανασίου, καταδικάζει τη βία που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή.

Δήλωσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο της Χρυσής Αυγής».

«Το κράτος» συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου, «με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες».

ΠΑΣΟΚ

Ως εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής Ελλήνων πολιτών και μεταναστών, πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

«Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της ΧΑ.

Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια τη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών».

ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη δολοφονία του 34χρονου πολίτη στο Κερατσίνι το κόμμα της Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών»

«Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το φονικό στο Κερατσίνι.

Σημειώνει ακόμη ότι «Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία».

Τέλος καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στην σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία που διοργανώνεται το απόγευμα

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν τον λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΗΜΑΡ

Την ανάγκη «θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής και της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση της, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της με την οποία καταδικάζει το δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει συγκεκριμένα ότι «ήταν αναμενόμενο ότι η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών», ενώ επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται ακόμη στην αναγκαιότητα να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

«Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,