[ad id='64602']

Ξανά στο σκοτάδι η Σαντορίνη! Απαίτηση να πέσουν κεφάλια για το πρωτοφανές φιάσκο


Νέο σοκ για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, καθώς λίγο πριν τις 9 το βράδυ, το νησί βυθίστηκε και πάλι στο σκοτάδι.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Πρώτο Θέμα ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μυτιληναίος, από τα «Νέα της Σαντορίνης», σημειώνοντας ότι έχει γίνει μπλακ άουτ σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό οφείλεται σε ζημιά που υπέστη πυκνωτής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Μονόλιθο, όπου είχε γίνει η έκρηξη την Τρίτη.

Σταδιακά πάντως, από τις 10 το βράδυ, η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σε ορισμένες περιοχές του νησιού, κυρίως από την πλευρά της Καλντέρας.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Ζώρζος ζήτησε να μεταβεί στη Σαντορίνη υπουργός, ώστε να συντονίσει την κατάσταση, αλλά και να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για το θέμα.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της ΔΕΗ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί ο ίδιος στο νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζώρζος εξέφρασε στον κ. Ζερβό την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα για την επαναηλεκτροδότηση του νησιού και του μετέφερε την αγανάκτηση κατοίκων επαγγελματιών και επισκεπτών.

Τρία 24ωρα χωρίς ρεύμα

Λαϊκή απαίτηση, πλέον, αποτελεί το να «πέσουν κεφάλια» στη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία παραμένει αδρανής μπροστά στο φιάσκο της Σαντορίνης, την ώρα που ετοιμάζει αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, από την αρχή ήδη του ερχόμενου φθινοπώρου.

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Μονολίθι. Τρεις μέρες έχουν περάσει με τα διεθνή μέσα να «πυροβολούν» την Ελλάδα για την εικόνα που παρουσιάζει ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Τρεις ημέρες καταστηματάρχες και έμποροι βλέπουν να γκρεμίζεται ό,τι πέτυχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Τρεις μέρες και ακόμα το ρεύμα δεν έχει επιστρέψει πλήρως.

Και όμως ακόμα τα πάντα στη ΔΕΗ βρίσκονται στη θέση τους παρά τις πληροφορίες ότι στην κυβέρνηση υπάρχει οργή για την εικόνα που παρουσιάζεται εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Στην ερώτηση, μάλιστα, γιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες σε ένα από τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, η ΔΕΗ απαντά ότι πρόκειται για ατυχία καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, όσα MW και να είχαμε στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,