[ad id='64602']

Μήπως… ξέχασαν να κατοχυρώσουν το nerit.gr;


Tην Τρίτη 11 Ιουνίου, η κυβέρνηση αποφασίζει, εφαρμόζοντας διαδικασίες εξπρές, να κλειδώσει την πόρτα της ΕΡΤ, ρίχνοντας “μαύρο” στη ροή προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η βαθιά εξυγίανση του κρατικού φορέα, μιλώντας για το “άνδρο ανασφάλειας και σπατάλης”, που αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια η Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση.

Η αίσθηση, που αποπνέει η συγκεκριμένη κίνηση, και που σχολιάζεται αρκετά έντονα, είναι ότι – παρά το γεγονός ότι η εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης είναι απαραίτητη – η απόφαση για λουκέτο, έστω και προσωρινό, είναι αφενός σπασμωδική, αφετέρου παρουσιάζει στοιχεία επιφανειακής αντιμετώπισης του ζητήματος.

Ένα ακόμα γεγονός έρχεται να θέσει εν αμφιβόλω το αν και κατά πόσο η διάλυση της παλαιάς αμαρτωλής εταιρείας και η ίδρυση μίας καινούργιας, με την ονομασία Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ., αποτέλεσε πρωτοβουλία, που προήλθε κατόπιν ενδελεχούς μελέτης των παραμέτρων της αγοράς των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτό είναι η μέριμνα για κατοχύρωση ή όχι της ηλεκτρονικής διεύθυνσης από τη μαμά κυβέρνηση.

Το nerit.gr αγοράστηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου (δηλαδή χθες) από αγνώστων λοιπών στοιχείων άτομο. Αν ο αγοραστής είναι φυσικό πρόσωπο, που ενεργεί για λογαριασμό της κυβέρνησης, όλα βαίνουν καλώς (αν και αυτή η πρακτική δεν συνηθίζεται). Αν πάλι ο αγοραστής είναι ιδιώτης, τότε καταλαβαίνετε ότι η λέξη “προχειρότητα” μπορεί να χαρακτηρίσει σε πρώτη φάση την κυβερνητική προσπάθεια αναγέννησης της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής συχνότητας.

Κι αυτό γιατί, όταν κανείς διαλύει και σκοπεύει να επανιδρύσει μία εταιρεία, με διαφορετική αυτή τη φορά επωνυμία, τη στιγμή που η λέξη διαδίκτυο βρίσκεται αυτή τη στιγμή αρκετά ψηλά στο χρηματιστήριο της ενημέρωσης, οφείλει να μελετά και φυσικά να κατοχυρώνει ένα από τα βασικά εργαλεία της δουλειάς του. Το αν και κατά πόσο κάποιος ευφυής και διορατικός ιντερνετάκιας κορόιδεψε την κυβέρνηση, ευρισκόμενος ένα βήμα μπροστά, μένει να αποδειχτεί.

Σημειώνουμε, πάντως, ότι το κατατεθειμένο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ΕΡΤ αναφέρει ότι η νέα επωνυμία δεν είναι δεσμευτική και δεν αποκλείεται να αλλάξει. “Ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ύστερα από εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου, που για το σκοπό αυτό θα διεξάγει έρευνα αγοράς και μελέτες”, αναφέρεται συγκεκριμένα.

Αναμένοντας, λοιπόν, με ανυπομονησία να δούμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο ιδιοκτήτης της πολύτιμης ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ελπίζουμε η κυβέρνηση να έχει φροντίσει για τα δέοντα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αρνητική διάθεση προς τη συγκεκριμένη απόπειρα – λόγω προχειρότητας και μόνο – μπορεί να παραμείνει αρνητική.

Δια του λόγου του αληθές τα στοιχεία της κατοχύρωσης:

Όνομα χώρου: nerit.gr
Διαθεσιμότητα: Εκκρεμεί Δήλωση για το Όνομα
Στοιχεία: Domain Name:nerit.gr
Domain Handle:db2ca1101e4394925b0ede07cada7a7df-gr
Protocol Number:2104443
Creation Date:12-6-2013
Expiration Date:11-6-2015
Updated Date:12-6-2013
Registrar:WEBTEC
Registrar Referral URL:http://www.webtec.gr
Registrar Email:domains@webtec.gr
Whois Server: Bundle Name:nerit.gr
Name Server:ns1.webtec.gr
Name Server:ns2.webtec.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,