[ad id='64602']

Κέντρο διερχομένων η γιάφκα στο Χαλάνδρι


Από τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στη γιάφκα του Χαλανδρίου, σε διαμέρισμα στην οδό Ελ Αλαμέιν 19 απέναντι από το θεραπευτήριο Υγεία, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλη γιάφκα η οποία όμως θα εμφανίζεται ως φοροτεχνικό γραφείο.

Στη γιάφκα στο Χαλάνδρι η οποία είχε νοικιαστεί πριν από περισσότερο από ένα μήνα από τον Νίκο Ρωμανό με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε δελτία αποστολής και παραλαβής με το όνομα φοροτεχνικού “Αθανάσιος Ονέφρος” η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φέρονται να είναι πλαστά. Για αυτό το λόγο η Αντιτρομοκρατική αναζητά πιθανότατα ένα νέο κρησφύγετο που να έχει την ένδειξη φοροτεχνικού γραφείου με αυτή την επωνυμία και ενδεχομένως να λειτουργεί σαν προκάλυμμα.

Μάλιστα, εντοπίστηκε μία πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου σαν εκείνες που προσκολλάται σε οχήματα και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ίσως οι δράστες να τη χρησιμοποιήσουν σε κάποιο φορτηγάκι ή όχημα, προκειμένου να μην κινεί τις υποψίες των αστυνομικών.

Στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν  βρέθηκε εξοφλημένο δελτίο παραγγελίας για μία πινακίδα ενός μέτρου που με μπλε γράμματα έγραφε «Φοροτεχνικός Αθήνα» σε δύο γραμμές. Η δεύτερη ταμπέλα έχει διαστάσεις 1,70 μέτρα και φέρεται να γράφει «Φοροτεχνικός Αθήνα Αθανάσιος Ονέφρος», γράφει το Έθνος.

Σε ένα usb που βρέθηκε στο διαμέρισμα – γιάφκα, αλλά και στις δυο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος εστιάζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για να διαπιστώσει κατά πόσο συνδέονται οι 4 συλληφθέντες με την έκρηξη στο Mall. Ιδιες τσάντες είχαν χρησιμοποιηθεί και για την μεταφορά της βόμβας στο Mall.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, όπως γράφει το Έθνος, αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών που ερευνούν τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις, τα μηνύματα και άλλα στοιχεία.

Την ίδια ώρα ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Μπουρζούκου με άλλα που είχαν βρεθεί στην αρχική γιάφκα στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι το 2009.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί:

ένα (1) κοντάκι καραμπίνας,
μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου,
μία (1) εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου,
δεκαεννιά (19) καψύλλια χρώματος καφέ,
μια (1) φωτοβολίδα θαλάσσης,
οκτώ (8) φιαλίδια βουτανίου,
τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος),
δύο (2) παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε,
οκτώ (8) διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού,
διαρρηκτικά εργαλεία,
ένας φορητός υπολογιστής
δύο (2) πολυμηχανήματα,
μια (1) συσκευή πλαστικοποίησης,
ένας (1) υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks),
μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick),
ένας (1) πλαστικός αντάπτορας,
μία (1) κάρτα αποθήκευσης δεδομένων,
δύο (2) κενές θήκες κιθάρας,
δύο (2) νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος,
διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).

 

 

 

 

 

 

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό και ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες Νίκος Ρωμανός. Ο νεαρός χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα και νοίκιασε το διαμέρισμα του 2ου ορόφου πριν από περίπου ένα μήνα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αν και το σπίτι νοικιάστηκε από τον Ν. Ρωμανό, αυτός χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία “Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος” την οποία χρησιμοποιούσε άλλος κατηγορούμενος, ο επονομαζόμενος και “τοξοβόλος του Συντάγματος”. Η πλαστή αυτή ταυτότητα βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου κατά τη σύλληψή του στη Βέροια μετά το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,