[ad id='64602']

Η Δικαιοσύνη κάνει πάλι το θαύμα της – Αποφυλακίζεται η συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας!


Για πολλοστή φορά οι γνωστές παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης έδωσαν το «παρών» τους. Τα μέλη της περιβόητης θηλυκής συμμορία της Καλλιθέας, που απομυζούσαν για χρόνια δημόσιο χρήμα από το ΙΚΑ, θα έχουν αποφυλακιστεί το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου, διότι για άλλη μία φορά η Δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Μετά την παρέλευση του 18μήνου και με τους δικαστικούς λειτουργούς να μην καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, τα μέλη της γνωστής σπείρας θα αποφυλακιστούν βάσει του νόμου και η κοροϊδία… θα συνεχίζεται.

Eπιλέξτε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας στην AIG και κερδίστε!

Στην αρχή η δίκη

Τα πολυτελή αυτοκίνητα που ανήκαν στις κατηγορούμενες και κατασχέθηκαν

Τα πολυτελή αυτοκίνητα που ανήκαν στις κατηγορούμενες και κατασχέθηκαν

Η δίκη άρχισε στις 22 Ιουλίου 2013, προ ολίγων όμως ημερών σταμάτησε λόγω της θερινής περιόδου. Πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για τις πέντε -προφυλακισμένες- υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη. Στις φυλακές επίσης, για την ίδια υπόθεση, βρίσκονται ο Κωνσταντίνος Καραΐσκος, σύζυγος της Ελένης Μπουραζάνη και ο Παναγιώτης – Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα. Στο εδώλιο όμως βρίσκεται και μία ακόμη υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Περσεφόνη Νασοπούλου, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών, Περικλής Δράκος, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, ζητά την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, 18 μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσής τους από τον Νομό Αττικής, της συνεχούς διαμονής τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και της υποχρεωτικής εμφάνισης τους έξι φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ποια ήταν η συμμορία της Καλλιθέας

Η οικία Πατεράκη στον Άλιμο

Η οικία Πατεράκη στον Άλιμο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες παρείχαν επιδόματα-μαϊμού σε «δικαιούχους», παρακρατώντας φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό. Για παράδειγμα, σε μία περίπτωση από επίδομα 15.000 ευρώ που «εγκρίθηκε», τα 6.000 πήγαν στον «δικαιούχο» ενώ τα 9.000 ευρώ τα πήρε το κύκλωμα. Η δράση της ομάδας φαίνεται ότι ξεκίνησε το 2003.

Τα ίδια στοιχεία καταδεικνύουν πως οι υπάλληλοι που συνυπηρετούσαν επί 20ετία στο Ίδρυμα, κατείχαν σημαντικές θέσεις στα Τμήματα Μητρώου, Παροχών και Οικονομικού. Έτσι, έχοντας καταλάβει όλα τα σχετικά νευραλγικά πόστα, ήταν αδύνατο να γίνει αντιληπτή η απάτη.

Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση είχε η Ελένη Μπουραζάνη, η οποία ήταν υπάλληλος του Τμήματος Παροχών του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας και το τελευταίο διάστημα πριν τη σύλληψή της είχε μετατεθεί στο Παγκράτι. Στην αποθήκη του διαμερίσματος της κυρίας Μπουραζάνη, στην οδό Άνδρου στο Μοσχάτο, είχε βρεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα σε συσκευασία Pampers, την οποία αποπειράθηκε να… εξαφανίσει ο σύζυγός της. Εκτός από τα χρήματα, οι Αρχές κατέσχεσαν και ένα πολυτελές τζιπ Cherokee, αξίας 47.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενες και οι οικογένειές τους διαβίωναν πολυτελώς, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τις λιμουζίνες που βρέθηκαν στην ιδιοκτησία τους, όσο και από τις βίλες στις οποίες διέμεναν.

Τους πρόδωσε το επίδομα μητρότητας

Το επίδομα μητρότητας που χορήγησε για 8η (!) φορά στην ίδια ασφαλισμένη η «θηλυκή συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας, ήταν αυτό που πρόδωσε τα μέλη του κυκλώματος προκειμένου ν’ αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, από την οποία το Ίδρυμα ζημιώθηκε κατά 11 τουλάχιστον εκατομμύρια ευρώ.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για την εξάρθρωση του κυκλώματος, ξεκίνησε μετά την αναφορά της διευθύντριας του ΙΚΑ Καλλιθέας για μη σύννομη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στη συγκεκριμένη ασφαλισμένη.

Όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου που παραδόθηκε στις 20/11/2012, οι μη σύννομες παροχές που εγκρίθηκαν, ανέρχονται σε 7.991 και αφορούν σε 1.213 ασφαλισμένους.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,