[ad id='64602']

Η διαδρομή του χρήματος της Χρυσής Αυγής – Τα κατηγορητήρια ετοιμάζουν ειδικοί ανακριτές


Δυο ειδικοί ανακριτές διαφθοράς ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τα 16 στελέχη που οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η ανάκριση, βάση του πορίσματος του αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη που αναφέρεται σε διερεύνηση πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, διαδικασία που θεωρείται κρίσιμη για την συλλογή στοιχείων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε απαγγελία της κατηγορίας με διεύρυνση και του αριθμού των κατηγορουμένων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο Εισαγγελέας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στην δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών, δύο αλλοδαπών και την τελευταία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.

Οι ανακριτές προσδιόρισαν τις απολογίες των υπολοίπων εκ των 21 χθεσινών συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και τρείς γυναίκες, για την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως εκρεμμεί η σύλληψη άλλων 12 προσώπων.

Όπως αναφέρουν έγκυρες δικαστικές πηγές κρίσιμα στοιχεία μεγάλου ποινικού ενδιαφέροντος που θα αξιοποιηθούν από την ανάκριση περιλαμβάνονται τόσο στις καταθέσεις που έδωσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαραλ. Βουρλιώτη δύο πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και από καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της.

Νομικοί επίσης τονίζουν ότι το εισαγγελικό πόρισμα, που προσδιορίζει χρονικά την ύπαρξη του επίμαχου σχήματος ως «ιδεολογικό μόρφωμα από το 1980» και «ως πολιτικός σχηματισμός από το 1987», δεν επικαλείται αναίτια την «Αρχή του Ηγέτη» κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος αλλά με διάθεση ποινικής αξιολόγησης για την πυραμιδική λειτουργία της οργάνωσης.

Κασιδιάρης: Πήρε φόρα κι έφτυσε τις κάμερες βρίζοντας (vid)

Επεισόδιο γυναίκας οδηγού με χρυσαυγίτες έξω από τη ΓΑΔΑ (pics)

Τον Παναγιώταρο θα υπερασπιστεί η δικηγόρος του Ρουπακιά

Όλο το χρονικό της σύλληψης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής – Live εικόνα από την Ευελπίδων

«Δεν μας λυγίζει τίποτα, ζήτω η Ελλάδα!», φώναξε ο Κασιδιάρης – Live εικόνα από την Ευελπίδων

Αποκάλυψη: 25 λεπτά μετά τη δολοφονία του Φύσσα τηλεφώνησε ο Λαγός στον Μιχαλολιάκο (pic)

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,