[ad id='64602']

Απολογούνται δύο ύποπτοι για τις δολοφονίες στη Marfin


Δύο πρόσωπα καλούνται προς απολογία ενώπιον της Δικαιοσύνης για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχές που αξιοποίησαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και ανέλυσαν στοιχεία και υπόπτων από φωτογραφίες την ώρα του εμπρησμού.

Από τις καταθέσεις προκύπτει σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Οι δικαστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για δύο άτομα προκύπτουν ποινικές ευθύνες ενώ για άλλα δύο δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και καλούνται σε επίπεδο μαρτύρων.

Χαρακτηριστικά ένας μάρτυρας που ήταν κοντά στο περιστατικό ανέφερε ότι το ένα από τα δύο άτομα είχε στα χέρια του ένα σακίδιο και έχυσε μέσα στην τράπεζα ένα υγρό, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά ενώ ένας άλλος δήλωσε πως άκουσε μια γυναίκα να λέει “…είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να τους κάψετε…”.

Οι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Η εφημερίδα δημοσιεύει μερικές από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες, όσων κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη για την τραγωδία της Marfin.

“Στη Marfin, το κτίριο έπιασε φωτιά και είδα κάτι που θύμιζε σκηνικό στους Δίδυμους Πύργους στην Αμερική. Είδα δηλαδή έναν ηλικιωμένο να πηδάει από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Marfin για να σωθεί και να πέφτει από την ταράτσα, έναν όροφο πιο κάτω, του διπλανού ακριβώς κτιρίου. Από όσα έμαθα κάποιοι κάηκαν ζωντανοί και μάλιστα το περιμέναμε αυτό μόλις είδαμε τις μολότοφ και είχαμε πει ότι θα καούν οι άνθρωποι σαν τα ποντίκια”, αναφέρει ένας εκ των μαρτύρων.

Πολύ σημαντική θεωρείται η κατάθεση που έχει δώσει εργαζόμενος στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

“Στις δύο το μεσημέρι και ενώ η πορεία συνεχιζόταν κανονικά, αντιλήφθηκα ότι ένα άτομο το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα κρατούσε ένα αντικείμενο στα χέρια του και με αυτό σπάει τη τζαμαρία της τράπεζας Marfin, που βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα που δούλευα. Το άτομο ήταν ψηλό και αδύνατο. Μόλις έσπασε η τζαμαρία, ένα δεύτερο άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα, κουκούλα και είχε σακίδιο πλάτης έριξε μέσα βόμβα μολότοφ.

Βγήκαμε από το κατάστημα κρατώντας πυροσβεστήρες προκειμένου να σβήσουμε τη φωτιά. Εγώ είπα στο ψηλό άτομο “Τι κάνετε ρε παιδιά; Έχει γυναίκες επάνω. Έχει κόσμο”.

Τότε το ψηλό άτομο μου απάντησε: “Βγάλτε τους όλους έξω”.

Γυρίζω μέσα στο κατάστημα και αρχίζω να σβήνω τη φωτιά. Με το που καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά βλέπω ξαφνικά να σκάει πάλι μέσα στο κατάστημα μία δεύτερη μολότοφ και πάλι να δημιουργείται φωτιά. Τη βόμβα μολότοφ είδα ότι την πέταξε ένα άλλο νεαρό άτομο. Τότε μέσα στο κατάστημα μπαίνει τρίτο νεαρό άτομο.

Στο πρόσωπό του φορούσε μια μάσκα του σκι και μια μαύρη μάλλον μπλούζα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Όταν με πλησίασε τον έπιασα από τον ώμο και του είπα: “Τι κάνετε ρε, έχει κόσμο πάνω…”

“Θα σας κάψουμε όλους” μου απάντησε.

Τη στιγμή εκείνη παρενέβη ένας από τους υπεύθυνους του βιβλιοπωλείου και τότε το νεαρό άτομο περιέλουσε με βενζίνη εμένα και άλλα τρία άτομα”.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,