[ad id='64602']

Έκοψαν το σήμα της ΕΡΤ! (pics)


Λίγο πριν τις 23:00 ώρα Ελλάδος άρχισε σταδιακά να σταματά η εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ! 

Αρχικά, υπήρξε διακοπή στο αναλογικό σήμα της ΕΡΤ. Η συνέχεια έγινε με το ψηφιακό σήμα της ΕΤ 3 ενώ σταδιακά άρχισε να διακόπτεται και το ψηφιακό σήμα με διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αρχίσει να κατευθύνονται και στους κεντρικούς πομπούς από τους οποίους γίνεται η εκπομπή του σήματος στην Αττική για να διακόψουν το σήμα.

Αυτό συνέβη στις 23:12… Τότε έπεσε “μαύρο” και στην Αττική!

Μέχρι εκείνη την στιγμή οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της ΕΡΤ συνέχιζαν κανονικά το πρόγραμμα με την μετάδοση εικόνων έξω από το Μέγαρο της ΕΡΤ!

Σε αυτό ήταν μαζεμένοι πάρα πολλά άτομα τα οποία διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει.

Όσοι προσπαθούν να δουν το πρόγραμμα της ΝΕΤ μέσω Ίντερνετ δεν μπορούν, λόγω της υπερφόρτωσης του σέρβερ του διαδικτυακού τόπου της κρατικής τηλεόρασης.

Η όποια ενημέρωση γίνεται από τα social media, τα οποία όπως και στην Τουρκία, προσπαθούν να κρατήσουν ενήμερους τους Έλληνες πολίτες για τα όσα διαδραματίζονται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει τις λεπτομέρειες για το κλείσιμο της ΕΡΤ:

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο θα συναντηθεί εντός της αυριανής μέρας, και του έθεσε θέμα της αναπομπής της Πράξης Νομοθετικού Πλαισίου.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία στην ανακοίνωσή της δείχνει πως συμμερίζεται την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ανάρτησε την ακόλουθη φωτογραφία για την ΕΡΤ!

Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που εξέπεμψε από την ΝΕΤ, λίγο πριν πέσουν οι διακόπτες από τον Υμηττό:

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130611/low/newego_LARGE_t_1101_54211378.JPG

Παράλληλα, πριν λίγο έγινε γνωστό πως ο Φώτης Κουβέλης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ την Τετάρτη.

Χιλιάδες απλοί πολίτες συνεχίζουν να συρρέουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν μήνυμα στην Νέα Δημοκρατία και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κόψιμο της ΕΡΤ και την απόλυση με πραξικοπηματικό τρόπο των χιλιάδων των εργαζομένων της.

Λίγη ώρα πριν από το κόψιμο της Κρατικής Τηλεόραση, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «πραξικοπιματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

(11:40)  Οι παρεβρισκόμενοι στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου τραγουδούν «πότε θα κάνει ξαστεριά»!

Στην Κυβέρνηση δεν υπολόγισαν πως με το κόψιμο του πομπού της ΕΡΤ θα κοπεί και το Κανάλι της Βουλής!

Εν τω μεταξύ, αύριο το μεσημέρι (στις 12:00) θα συνεδριάσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να εξετάσουν το ενδεχόμενο κήρυξης πανεργατικής απεργίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η επόμενη μέρα της ΕΡΤ

Αν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν πως τάσσονται κατά του κλείσιματος της ΕΡΤ και προεξοφλούν πως δεν θα ψηφίσουν το νόμο, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτός ο νόμος θα έρθει στη Βουλή μετά τον Σεπτέμβριο οπότε και το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ θα έχει τελεστεί.

Η κυβέρνηση άλλωστε με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως δεν διστάζει να τα βάλει με ισχυρά συμφέροντα και συνδικάτα ακόμα και με τους δημοσιογράφους, ενώ για το λόγο αυτό ανακοίνωσε συγχρόνως και μείωση του τέλους για την ΕΡΤ, το οποίο άλλωστε ήταν πάγιο αίτημα όλης της κοινωνίας. Έτσι η κυβέρνηση θεωρεί πως θα κεφαλαιοποιήσει θετικά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Άλλωστε το αυστηρό ύφος της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου έδειχνε πως η κυβέρνηση θέλησε να βάλει ένα τέλος στα συμφέροντα, αναφέροντας τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, όπου οι εκεί δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν πολύ λίγες συναυλίες ετησίως. Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε γνωστό πως η ΕΡΤ συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες αλλά και το γεγονός πως υπάρχουν έξι λογιστήρια που δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Μέσω του 902 η εκπομπή της ΝΕΤ για λίγα λεπτά

Το ΚΚΕ ανακοινώνει επίσημα ότι θα μεταδίδει μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του 902 το πρόγραμμα της ΝΕΤ, κάτι που κράτησε μόνο για μερικά λεπτά.

Την ίδια ώρα, κλειστά και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μεσογείων.

Ο ΟΤΕ έκοψε κάθε είδους επικοινωνία στην ΕΡΤ!

Η διοίκηση του ΟΤΕ έλαβε εντολή να διακοπούν όλα τα μέσα επικοινωνίας και εκπομπής της ΕΡΤ (οπτικές ίνες, κυκλώματα, τηλέφωνα καί web).

Φωτογραφίες από τον κόσμο που βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως αύριο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ.

Έρχονται εκλογές!

Το δίλημμα που θέτει ο Σαμαράς σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: «Εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ»!

Αναστολή της απόφασης ζήτησε η EBU

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU ή UER) ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να ακυρώσει την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της UER και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να “ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της UER.

“Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών”, υπογραμμίζει η UER.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,