[ad id='64602']

Άπορη 16χρονη κόντεψε να πεθάνει μετά από καισαρική λόγω…γραφειοκρατίας!


Η νεαρή στον 6ο μόλις μήνα της εγκυμοσύνης της παρουσίασε επιπλοκές και για να σωθεί η ίδια και το μωρό της, της έγινε καισαρική τομή. Όμως αμέσως μετά έπρεπε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για τη διάσωση της άπορης γυναίκας ο οποίος λόγω γραφειοκρατίας παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.

Έναν απίστευτο Γολγοθά έζησε η 16χρονη Ειρήνη Αποστολοπούλου από τον  Πειραιά σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, λίγο μετά τη γέννα του πρώτου της παιδιού.  Η ίδια είναι άπορη, το ίδιο και ο νεαρός αρραβωνιαστικός της. Βοήθεια δεν έχουν από τους γονείς τους καθώς και αυτοί είναι άνεργοι.

Έχεις αδιάθετα προϊόντα; Αντάλλαξε τα προϊόντα σου με ό,τι έχεις ανάγκη, στην πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών!

Αυτό λοιπόν το γεγονός, οτι είναι άπορη και ανασφάλιστη παραλίγο να σκοτώσει τη νεαρή γυναίκα καθώς η ελληνική γραφειοκρατία ήταν και παραμένει αμίληκτη.

Το χρονικό του γολγοθά της άπορης εγκυμονούσας

Οπως καταγγέλει στο Newsit ο κύριος Γιώργος Κυριακόπουλος, φιλος της οικογένειας “το βράδυ της Τρίτης, γύρω στις 11.00, η Ειρήνη παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της και διεκομίσθη επειγόντως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί οι γιατροί εκριναν πως για να σώσουν τη μητέρα και το παιδί πρέπει να γίνει καισαρική τομή παρά το γεγονός πως η κοπέλα διένυε μόλις τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το μωρό, ένα αγοράκι,  γεννήθηκε υγιέστατο αν και λιποβαρές και νοσηλευεται σε θερμοκοιτίδα. Η μητέρα ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές και κρίθηκε πως έπρεπε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της.

Από εδώ ξεκινά ο γολγοθάς της 16χρονης και της οικογένειας της. Οι  γιατροί του νοσοκομείου πήραν το ΕΚΑΒ για να βρεθεί κρεββάτι σε ΜΕΘ και έλαβαν την απάντηση οτι επειδή η κοπέλα είναι απορη έπρεπε να νοσηλευτεί μόνο σε κρατικό νοσοκομείο και εκεινη τη στιγμή σε κρατικό νοσοκομείο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεββάτι. Αν η κοπέλα ήταν ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούσαν να τη στείλουν σε κάποια συμβεβλημένη κλινική.

“Στο μεταξύ” όπως λέει ο κύριος Κυριακόπουλος ” επικοινωνήσαμε εμείς με το ιδιωτικό μαιευτήριο ΡΕΑ για να σώσουμε το κορίτσι και μόλις οι άνθρωποι ενημερώθηκαν για το περιστατικό δεχτηκαν αμέσως να νοσηλευθεί εκεί η 16χρονη και μάλιστα δίχως χρήματα”.

Και πάνω που όλη η οικογένεια της νεαρής Ειρήνης αναθάρρησε, ήρθε ένα ακόμη γραφεικρατικό χαστουκι από το ΕΚΑΒ το οποίο ακολουθώντας το γράμμα του νόμου είπε στην οικογένεια και στους γιατρούς του Γενικού Κρατικού πως διακομιδή ασθενούς απο κρατικό νοσοκομείο σε ιδιωτικό δεν μπορεί να γίνει.

Και πάλι από το ιδιωτικό μαιευτήριο δίνεται η λύση να γίνει η διακομιδή με δικό τους ασθενοφόρο και ενώ η ώρα είναι περίπου 2.00 τα ξημερώματα ως εκ του θαύματος ο κρατικός μηνανισμός θορυβείται και κινητοποιείται παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία.

Ετσι η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, ο διοικητής και οι γιατροί του οποίου πράγματι δίνουν μάχη για να περιθαλπτουν άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ωστόσο όπως καταγγέλει στο Νewsit ο κύριος Γιώργος Κυριακόπουλος που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια “μια ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να είχει λιγότερη σημασία από το γράμμα του νόμου, υπάρχει και ο ηθικός νόμος”.

Αυτή τη στιγμή πάντως η νεαρή Ειρήνη είναι σε καλύτερη κατάσταση και πλέον η ζωή της δε διατρέχει κάνεναν κίνδυνο.

Πηγή: newsit

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts

Friend: tai game,