Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Το «παιδομάζωμα» της Χρυσής Αυγής – Στρατολογούσαν παιδιά 14 έως 17 ετών

Μια ακόμη αποκάλυψη φωτιά βρίσκεται στο 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Το «παιδομάζωμα» της Χρυσής Αυγής – Στρατολογούσαν παιδιά 14 έως 17 ετών

Μια ακόμη αποκάλυψη φωτιά βρίσκεται στο 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

\r\nΠεριγράφει πως τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν ανήλικα παιδιά. Και όχι μόνο τα στρατολογούσαν και τα δηλητηρίαζαν με τη νοοτροπία του μίσους, αλλά είχαν συγκροτήσει και τάγματα εφόδου ανηλίκων, τους γνωστούς «Κενταύρους».\r\n\r\nΑυτό αναφέρεται, μεταξύ πολλών άλλων, στο πόρισμα που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για το έργο, τη δομή, τη δράση, κ.λπ. της Χρυσής Αυγής ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης.\r\n\r\nΣτο πόρισμα, σύμφωνα με Το Βήμα, υπάρχει και το όνομα ενός 17χρονου, στον οποίο είχε δοθεί ρόλος καθοδηγητή. Ήταν εκείνος που είχε αναλάβει να κάνει κατήχηση σε ομάδες ανηλίκων τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Και του δόθηκε ο ρόλος αυτός γιατί είχε ιστορικές γνώσεις και ικανότητες, όπως έλεγαν στελέχη της Χρυσής Αυγής!\r\n\r\nΟι πρώτες αποκαλύψεις για την ομάδα των «Κενταύρων» έγιναν πρόσφατα από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που μίλησε στην εφημερίδα Το Έθνος. Είχε αποκαλύψει πως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ήταν ανήλικοι, μέλη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας. Είναι κυρίως παιδιά 16 ετών, με συχνή παρουσία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.\r\n\r\nΕντάλματα για 20 αστυνομικούς\r\n\r\nΜέσα στις επόμενες εβδομάδες θα φτάσει στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια το πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομία για τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 αστυνομικών στις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής και τις παράνομες δραστηριότητες τους.\r\n\r\nΣύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι αστυνομικοί αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ για όσους προκύψει εμπλοκή σε κακουργηματικές πράξεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.\r\n\r\nΤην ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε γενική επιφυλακή σε ολόκληρη τη χώρα με εντολή Δένδια. Όλες οι άδειες έχουν ανακληθεί και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες προκειμένου να προλάβουν τυχόν επεισόδια από μέλη της ΧΑ.\r\n\r\nΕνδεχόμενο σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών\r\n\r\nΔεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου η υπόθεση της Χρυσής Αυγής να ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή.\r\n\r\nΠάντως, μέχρι στιγμής η κυρία Κουτζαμάνη δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια της για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών. Η εισαγγελική λειτουργός αναμένει την πορεία του έργου των δύο ειδικών ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκτιμήσει την αναγκαιότητα ή μη\r\n\r\nΚασιδιάρης: Πήρε φόρα κι έφτυσε τις κάμερες βρίζοντας (vid)\r\n\r\nΕπεισόδιο γυναίκας οδηγού με χρυσαυγίτες έξω από τη ΓΑΔΑ (pics)\r\n\r\nΤον Παναγιώταρο θα υπερασπιστεί η δικηγόρος του Ρουπακιά\r\n\r\nΌλο το χρονικό της σύλληψης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής \r\n\r\n«Δεν μας λυγίζει τίποτα, ζήτω η Ελλάδα!», φώναξε ο Κασιδιάρης\r\n\r\nΑποκάλυψη: 25 λεπτά μετά τη δολοφονία του Φύσσα τηλεφώνησε ο Λαγός στον Μιχαλολιάκο (pic)

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY