Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Της πήραν το παιδί, επειδή αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες! (pics-vid)

Σοκ στη Βρετανία από την απίστευτη σκληρότητα που έδειξαν οι κοινωνικοί λειτουργοί, στην επαρχία Staffordshire της Βρετανίας.

Της πήραν το παιδί, επειδή αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες! (pics-vid)

Σοκ στη Βρετανία από την απίστευτη σκληρότητα που έδειξαν οι κοινωνικοί λειτουργοί, στην επαρχία Staffordshire της Βρετανίας.

\r\n

Ούτε έξι ώρες ζωής δεν είχε το βρέφος, όταν κοινωνικοί λειτουργοί πήραν το νεογέννητο από την αγκαλιά των γονιών του. Ο πατέρας όμως κατέγραψε όλη την διαδικασία με την κάμερα του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.\r\n\r\n«Έβαλα ταινία στο φωτάκι της κάμερας για να μην καταλάβουν ότι είναι ανοιχτή», δήλωσε ο πατέρας του μωρού. Το βίντεο είχε δημοσιευτεί σε διάφορα ιστολόγια στο διαδίκτυο αλλά μόνο μια επεξεργασμένη εκδοχή μπορεί τώρα να δημοσιεύεται και να παρακολουθείτε νόμιμα στο διαδίκτυο.\r\n\r\nΟ πατέρας του βρέφους καταδικάστηκε σε 2 εβδομάδες ποινή φυλάκισης με αναστολή, από το δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων, για την άρνηση του να συνεργαστεί και να απομακρύνει του βίντεο από όλες τις ιστοσελίδες του διαδικτύου.\r\n\r\n[field name=paidi_vretania]\r\n(Το βίντεο είναι επεξεργασμένο από τον ίδιο τον πατέρα, έτσι ώστε να μπορεί να «ανέβει» στο διαδίκτυο)\r\n\r\nΣτο βίντεο φαίνεται καθαρά ο πατέρας να κρατά αγκαλιά το νεογέννητο βρέφος όταν μπαίνουν μέσα στο σπίτι οι κοινωνικοί λειτουργοί για να πάρουν το μωρό. Στην συνέχεια φαίνεται η μητέρα σε κατάσταση πανικού, να κρατάει αγκαλιά το μωρό της σφιχτά για να μην της το πάρουν, ενώ ο σύζυγός διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς και στους κοινωνικούς λειτουργούς.\r\n\r\n«Ήρθαμε να πάρουμε τον μωρό, δεν θέλω να χρειαστεί να το πάρουμε με το ζόρι», είπε ένας από τους κοινωνικούς λειτουργούς, την ώρα που η μητέρα σπαράζει κλαίγοντας και φωνάζοντας «όχι».\r\n\r\nΔεν είναι το πρώτο παιδί που αποχωρίζεται το ζευγάρι αφού τέσσερα είναι τα παιδιά που τους έχουν απομακρύνει οι κοινωνικοί λειτουργοί, τα οποία τα τρία έχουν ήδη δοθεί για υιοθεσία.

\r\n

\r\n

Ο λόγος που το ζευγάρι κρίνεται ακατάλληλο να μεγαλώσει τα παιδιά του είναι η μαθησιακή δυσκολία που έχει η μητέρα. Σε δήλωση του χτες ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν έχει γίνει κατηγορία ότι κακοποιούν τα παιδιά τους από κανέναν.

\r\n

Περιπτώσεις όπως αυτή οπού παιδιά απομακρύνονται από τους γονείς με μαθησιακά προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα αμφιλεγόμενα τα τελευταία χρόνια. Ακαδημαϊκοί και αγωνιστές λένε ότι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν διαλύσει οικογένειες ενώ οι γονείς δεν είναι απειλή για τα παιδιά τους αλλά μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους και να τα μεγαλώσουν με πολύ αγάπη.

\r\n

\r\n

Ο 41χρονος πατέρας και η 36χρονη μητέρα είναι παντρεμένοι εδώ και 13 χρόνια, ενώ δεν εργάζονται και οι δύο. Ο πατέρας δήλωσε ότι αν και οι κοινωνικοί λειτουργοί θεωρούν τη σύζυγό του άτομο με ειδικές ανάγκες, τα κρατικά επιδόματα σταμάτησαν μετά από παρέμβαση προσωπικού του συμβουλίου Staffordshire. Μέχρι να αποκατασταθούν τα επιδόματα επιβίωναν με βοήθεια από την οικογένεια και από την εκκλησία λαμβάνοντας φαγητό, είπε ο πατέρας προσθέτοντας πως είναι αφοσιωμένος στην φροντίδα της γυναίκας του.

\r\n

«Οι κοινωνικοί λειτουργοί είπαν ότι εγώ με την γυναίκα μου έχουμε μια ασταθή σχέση, είμαστε ήδη 13 χρόνια παντρεμένοι, έχουμε καυγάδες και διαφορετικές απόψεις», δήλωσε ο πατέρας στο Daily Mail.

\r\n

«Κανένα από τα τέσσερα παιδιά δεν κακοποιήθηκε πότε», λέει ο πατέρας, ενώ πρόσθεσε ότι την μεγάλη κόρη τους την πήραν σε ηλικία 7 ετών πριν τέσσερα χρόνια. «Μετά είχαμε καινούργιο κοινωνικό λειτουργό πού είχε άλλη άποψη», συνέχισε.

\r\n

\r\n

«Η γυναίκα μου έχει μαθησιακό πρόβλημα και εγώ είχα κατάθλιψη για λίγο καιρό, το ξεπέρασα γρήγορα με την βοήθεια του γιατρού, ενώ ο κοινωνικός λειτουργός προσπάθησε να μας διαμελίσει. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε πως υπήρχε ρίσκο ότι στο μέλλον μπορεί τα παιδιά να βρίσκονταν σε κίνδυνο», εκμυστηρεύτηκε στη συνέχεια ο πατέρας.

\r\n

Οι γονείς επιτρέπεται να δουν την μεγάλη τους κόρη έξι φορές τον χρόνο με απόφαση δικαστηρίου, αλλά μόνο μία φορά επιτρέπεται να έρθει στο σπίτι τους, σύμφωνα με τον πατέρα.

\r\n

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των γονιών.

\r\n

\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY