Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο κοινό οι νέοι σταθμοί του μετρό στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής

\r\nΣτο κοινό παραδίδονται από την Παρασκευή 26 Ιουλίου οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια, σε Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη.

Στο κοινό οι νέοι σταθμοί του μετρό στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής
\r\n
Στο κοινό παραδίδονται από την Παρασκευή 26 Ιουλίου οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια, σε Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη.\r\n\r\nΣύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα εξυπηρετούνται επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.\r\n\r\nΣτην επέκταση του Ελληνικού θα χρησιμοποιηθούν πέντε από τους 17 συρμοί τρίτης γενιάς που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα. Οι υπόλοιποι 12 θα δρομολογηθούν στην επέκταση του Πειραιά.\r\n\r\nΤο Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στο Χαϊδάρι, ο οποίος είναι ο τρίτος σταθμός των δυτικών προαστίων.\r\n\r\nΑλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα νότια προάστια, έρχονται από το ερχόμενο Σάββατο, 27 Ιουλίου, λόγω της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό και της λειτουργίας των σταθμών σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό.\r\n\r\nΣύμφωνα με τον σχεδιασμό, γραμμές που είχαν ως αφετηρία το σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή το σταθμό της Δάφνης μεταφέρονται στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες γραμμές συνενώνονται ή καταργούνται.\r\n\r\nΣυγκεκριμένα:\r\n\r\n– Η γραμμή Ε22 μετονομάζεται σε Ε22 “Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα (EXPRESS)” και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό “Ελληνικό”. Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Σίνα (Ακαδημία) στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».

\r\n- Η γραμμή Χ97 μετονομάζεται σε Χ97 “Στ. Ελληνικό – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS)”. Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από το σταθμό μετρό “Δάφνη” στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».\r\n\r\n- Η γραμμή 171 μετονομάζεται σε 171 “Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα” και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό “Ελληνικό”.\r\n\r\n- Η γραμμή 124 μετονομάζεται σε 124 «Γλυφάδα-Αγ. Τριάδα-Στ. Ελληνικό» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό “Ελληνικό”.\r\n\r\n- Οι γραμμές 141 και 247 θα λειτουργούν με νέες διαδρομές και ονομασίες. Η γραμμή 141 μετονομάζεται σε 141 “Στ. Δάφνη – Καλαμάκι” και η γραμμή 247 μετονομάζεται σε 142 “Στ. Αργυρούπολη – Καλαμάκι”.\r\n\r\n- Η γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216, μετονομάζεται σε 155 “Ελληνικό-Στ. Άλιμος-Αγ. Μαρίνα” και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό “Άλιμος”.\r\n\r\n- Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 “Ελληνικό – Άλιμος”. Η διαδρομή τροποποιείται, ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές Ελληνικού και Αλίμου και παράλληλα να συνδέει συγκοινωνιακά τις παραπάνω περιοχές με τον σταθμό μετρό “Άλιμος”.\r\n\r\n- Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 210 «Τερψιθέα-Ελληνικό-Στ. Αγ. Δημήτριος» δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.\r\n\r\n- Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 202 «Στ. Δάφνη-Στ. Συγγρού-Φιξ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης και δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.\r\n\r\n- Πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Β2 “Ακαδημία-Αγ. Κοσμάς (μέσω παραλιακής)”.\r\n\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY