Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση όλα τα πύρινα μέτωπα (pics-vids)

Να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε από χθες τα Χανιά, την Πελοπόννησο, την Πάρο αλλά και την Κεφαλονιά κατάφεραν αισίως σήμερα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε ύφεση όλα τα πύρινα μέτωπα (pics-vids)

Να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε από χθες τα Χανιά, την Πελοπόννησο, την Πάρο αλλά και την Κεφαλονιά κατάφεραν αισίως σήμερα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.

\r\nΠυρκαγιές εκδηλώθηκαν συγκεκριμένα στις περιοχές Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές, κινητοποιώντας το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων από τα Χανιά, που ενισχύθηκαν από δυνάμεις και από την υπόλοιπη Κρήτη.\r\n\r\nΤο μεγαλύτερο μέτωπο στο οποίο μέχρι και το πρωί βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν στο Βαμβακόπουλο. Η περιοχή είναι αστική και η φωτιά που εκδηλώθηκε απείλησε σπίτια, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές  υπέστησαν βιοτεχνικές μονάδες.\r\n\r\nΣτο Βαμβακόπουλο που η φωτιά έκαιγε για ώρες ανεξέλεγκτα κάηκαν ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεία με βάρκες.\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\nΤη μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν μαζί με τους πυροσβέστες -κάτω από δύσκολες συνθήκες- και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και πυκνοί καπνοί «σκέπαζαν»το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πρώτες φλόγες «ξεπήδησαν» από καλαμιώνες.\r\n\r\nΟι πυρκαγιές στα Μεγάλα Χωράφια, τα Κεραμειά και τις Βουκολιές ήταν δασικές και τέθηκαν υπό έλεγχο, ωστόσο και στα τρία σημεία παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.\r\n\r\n\r\n\r\nhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=51UZoszYEUA\r\n\r\nhttp://www.youtube.com/watch?v=KM75pEGqT5s&feature=player_embedded\r\n\r\nhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8rxRniweEBU\r\n\r\nΦωτιές και σε Πάρο, Κυπαρισσίακαι Κεφαλονιά \r\n\r\nΜεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει και στην Κυπαρισσία, κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πολη με τα Φιλιατρά. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβεστικά οχήματα, 46 πυροσβέστες και ένα πενταμελές πεζοπόρο τμήμα.\r\n\r\nΥπό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά και στην Αρεόπολη.\r\n\r\nΛίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξέσπασε ακόμη μια φωτιά σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η φωτιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με 5 οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.\r\n\r\nΚατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά απείλησε κατοικίες και τουριστικές εγκαταστάσεις, αλλά πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.\r\n\r\nΦωτιά ξέσπασε χθες και στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά, η οποία κατάφερε αισίως να τεθεί υπό έλεγχο σήμερα στις 7 το πρωί. Οι φλόγες έκαψαν 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.\r\n\r\nΠηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY