Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Μπήκαν τα ληγμένα στα σούπερ μάρκετ

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ βρίσκονται από το πρωί τα ληγμένα ή καλύτερα τα "προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας".

Μπήκαν τα ληγμένα στα σούπερ μάρκετ

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ βρίσκονται από το πρωί τα ληγμένα ή καλύτερα τα “προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας”.\r\n\r\nΠρόκειται για προϊόντα των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει, αλλά μπορούν να πωλούνται υπό συγκεκριμένους όρους και με χαμηλότερη τιμή από την κανονική.\r\n\r\nΕφεξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση “ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ”.\r\n\r\nΟ χρόνος αυτός διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:\r\n\r\nα. Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

\r\n

β. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

\r\n

γ. Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

\r\n

Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής.

\r\n

Προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης.

\r\n

Απαγορεύεται η αντικατάσταση ή τροποποίηση της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιονδήποτε.

\r\n

Τα προϊόντα πωλούνται μόνο σε χαμηλότερη τιμή.

\r\n

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι: “Δε μιλάμε για ληγμένα τρόφιμα. Δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για τρόφιμα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία. Μιλάμε για τρόφιμα στα οποία αναφέρεται επάνω κατά προτίμηση “πριν από”. Για όλα αυτά έχουμε θετική γνωμοδότηση του ΕΦΕΤ από τις 4 Οκτωβρίου του 2012″.

\r\n

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πάντως ότι: “Η συζήτηση είναι μια σουρεαλιστική συζήτηση. Αυτό που λέγεται από πολλούς σχολιαστές της δεκάρας είναι “πω, πω, πρώτη φορά διατίθενται τέτοια τρόφιμα στην αγορά”. Αυτό είναι ο σουρεαλισμός και δεν θα χαριστώ στον σουρεαλισμό γιατί θέλω να είμαι ακριβής σε κάθε μου τοποθέτηση”.

\r\n\r\n

Στις φωτογραφίες του news.gr φαίνεται η διάθεση προϊόντων, όπως το γάλα, σε χαμηλότερη τιμή, όχι όμως γιατί είναι ληγμένα, αλλά γιατί πλησιάζει η ημερομηνία λήξης. Τα προίόντα πωλούνται 30% φτηνότερα και η έκπτωση γίνεται στο ταμείο. Μάλιστα τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν την ανάλογη σήμανση.

\r\n

\r\n

\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY