Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Κόλα: Μυστήριο πίσω από τον αδίστακτο κακοποιό

\r\nΝέα στοιχεία εντάσσονται πλέον στο πεδίο ερευνών των αστυνομικών. Στοιχεία που κυρίως έχουν να κάνουν με ένα φρικιαστικό έγκλημα στον Αλιάκμονα τον Οκτώβριο του 1995, όταν δολοφονήθηκε ένας 50χρονος οδηγός ταξί από τη Ημαθία.

Κόλα: Μυστήριο πίσω από τον αδίστακτο κακοποιό
\r\n

Νέα στοιχεία εντάσσονται πλέον στο πεδίο ερευνών των αστυνομικών. Στοιχεία που κυρίως έχουν να κάνουν με ένα φρικιαστικό έγκλημα στον Αλιάκμονα τον Οκτώβριο του 1995, όταν δολοφονήθηκε ένας 50χρονος οδηγός ταξί από τη Ημαθία.

\r\nΌπως αναφέρει το “ΒΗΜΑ” οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ερευνήσει την υπόθεση είχαν εντυπωσιασθεί από την προσπάθεια των δύο νεαρών συλληφθέντων για τον φόνο Αλβανών να αποκρύψουν τα στοιχεία εκείνου που τους έδωσε εντολές για το πρωτοφανές έγκλημα και ο οποίος, σύμφωνα με όσα προέκυψαν στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ήταν ο επικίνδυνος καταζητούμενος δραπέτης.\r\n\r\nΤο έγκλημα αποκαλύφθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 1995 όταν κοντά στον Αλιάκμονα, στην περιοχή του Αιγινίου είχε βρεθεί το πτώμα του 50χρονου οδηγού ταξί Νίκου Τσάκαλου.\r\n\r\nΌπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των ιατροδικαστών, ο άτυχος οδηγός είχε δολοφονηθεί περίπου τρεις εβδομάδες νωρίτερα με καραμπίνα μέσα στο ταξί του.\r\n\r\nΟι άγνωστοι δράστες είχαν βγάλει το άψυχο σώμα του από το αυτοκίνητο και το έριξαν σε ένα μικρό πηγάδι με νερό, του πολτοποίησαν το κεφάλι και μετά με το αίμα του έγραψαν σε ένα τοίχο τις λέξεις “Kastriot Marcu Puke Lezie Fran Marcu Isar Kuna Shshan”.\r\n\r\nΔύο ημέρες αργότερα συνελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας με βάση αποτυπώματα και άλλα στοιχεία ο 18χρονος Αλβανός Λούαν Σαχίν και ο 17χρονος αδελφός του. Προγήθηκε καταδίωξη σε αγροτική περιοχή κοντά στη Βέροια καθώς οι καταζητούμενοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν τρέχοντας στα χωράφια.\r\n\r\nΣτη ληστεία του οδηγού ταξί συμμετείχε και ο Κόλα\r\n\r\nΌπως παραδέχθηκαν οι δύο νεαροί Αλβανοί, μαζί με κάποιους συνεργούς τους συμμετείχαν σε αιματηρή ληστρική επιδρομή στα μέσα Οκτωβρίου 1995 στην περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης σε μια βιοτεχνία γεωργικών φαρμάκων.\r\n\r\nΑπό έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι στη συγκεκριμένη ληστεία συμμετείχε και ο 17χρονος τότε Μάριο Κόλα. Σύμφωνα με την περιγραφή των δύο αδελφών από την Αλβανία, μετά τη ληστεία σταμάτησαν το διερχόμενο ταξί και ζήτησαν από τον άτυχο οδηγό να κατευθυνθεί προς τον Βόλο. Όμως αμέσως μετά τον σκότωσαν και τον λήστεψαν.\r\n

Εκείνο που εντυπωσίασε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα δύο αδέλφια από την Αλβανία ενώ παραδέχθηκαν την παρουσία τους μέσα στο ταξί, άρχισαν να λένε μία σειρά από ψέματα προσπαθώντας να καλύψουν τον μυστηριώδη άγνωστο συνεργό τους.

\r\nΥποστήριξαν λοιπόν ότι δύο ομοεθνείς τους, που τους ονόμασαν “Φάτος” και “Άστριτ”, ήταν αυτοί που πυροβόλησαν τον 50χρονο. Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι ήταν δημιούργημα της φαντασίας των δύο συλληφθέντων αλλοδαπών αδελφών.\r\n

Επίσης όταν οι Αλβανοί ρωτήθηκαν τι είναι αυτό που έγραψαν στον τοίχο με το αίμα του οδηγού ταξί, υποστήριξαν ότι έγραψαν “Βρωμοέλληνες θα σας σκοτώσουμε όλους”. Όμως από μια προφανή μετάφραση προέκυψε ότι τα αναφερόμενα είναι ονόματα ατόμων και πόλεων στην Αλβανία.

\r\nΚαι αυτό αποδόθηκε από τους αστυνομικούς σε μια προσπάθεια του αρχηγού της συμμορίας να προκαλέσει σύγχυση για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης οι οποίοι υποτίθεται μετά ότι έγραψαν επιδεικτικά τα ονόματα και τον τόπο καταγωγής τους.\r\n

Στη δίκη που ακολούθησε στο Κιλκίς ένας εκ των δραστών φέρεται να παραδέχθηκε ότι δράστης του στυγερού εγκλήματος ήταν ο Μάριο Κόλα. Χωρίς όμως να θέλει να πει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, “όταν ακούσαμε τότε τα όνομα του Κόλα δεν μας έκανε καμία εντύπωση αφού τότε ήταν ένας άγνωστος νεαρός αλλοδαπός κακοποιός. Τώρα όμως σημαίνει πολλά…”

\r\n

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος, “ο 18χρονος Αλβανός καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο αδελφός του που ήταν ανήλικος σε δέκα χρόνια κάθειρξη. Όμως πάντα εγώ θα στέκομαι στην απίστευτη βαρβαρότητα των δραστών”.

\r\n\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY