Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Διώτης: Ο Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι η ΕΥΠ έδωσε τη λίστα

«Ο Παπακωνσταντίνου αν και πήρε επίσημα την λίστα από τα χέρια της κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ, προτίμησε να εμπλέξει την ΕΥΠ προκειμένου να καταστήσει την έρευνά της αδύνατη». Με αυτό το βασικό συμπέρασμα έληξε η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην προϊσταμένου της ΕΥΠ, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Διώτης: Ο Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι η ΕΥΠ έδωσε τη λίστα
«Ο Παπακωνσταντίνου αν και πήρε επίσημα την λίστα από τα χέρια της κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ, προτίμησε να εμπλέξει την ΕΥΠ προκειμένου να καταστήσει την έρευνά της αδύνατη». Με αυτό το βασικό συμπέρασμα έληξε η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην προϊσταμένου της ΕΥΠ, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση.

\r\n

\r\n

Αναλυτικότερα, ο κ. Διώτης επέμεινε ότι είχε «εδραία πεποίθηση» ότι οι μυστικές υπηρεσίες έφεραν το στικάκι στην Ελλάδα. Εξήγησε δε ότι η «πεποίθησή» του σχηματίστηκε από όσα του είχαν πει, αρχικά ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δευτερευόντως ο κ. Μπίκας.

\r\n

\r\n

Αναλυτικότερα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου είπε ότι την λίστα του την έδωσε η κυρία Λαγκάρντ. Αν μου το είχε πει θα το θυμόμουν… από ό,τι θυμάμαι νομίζω ότι μου είπε ότι περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών αρχών με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών και επομένως δεν ήταν στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει παραδεκτό αποδεικτικό υλικό».

\r\n

\r\n

Πρόσθεσε δε ότι και κατά την συνάντηση που ακολούθησε με τον κ. Μπίκα «η πεποίθησή για το πώς έφτασε η λίστα παρέμεινε εδραία».

\r\n

\r\n

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι η μόνη ενημέρωση που παρείχε ήταν για το ιστορικό της υπόθεσης, δηλαδή για το ότι οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον Ερβέ Φαλτσιάνι και εντόπισαν στα ηλεκτρονικά του αρχεία τραπεζικές πληροφορίες και για έλληνες καταθέτες. Πρόσθεσε πως ουδέποτε είπε στον κ. Διώτη ότι «η ΕΥΠ έφερε την λίστα στην Ελλάδα» δεν θυμόταν όμως αν του είπε ότι το υλικό το έδωσε επίσημα η κυρία Λαγκάρντ. Φρόντισε δε να «φωτογραφίσει» ως μόνο ένοχο της παραπληροφόρησης του κ. Διώτη τον πρώην υπουργό Οικονομικών λέγοντας: «ο κ. Διώτης έπρεπε κατ’ αρχήν να ξέρει από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος του την έδωσε, πώς την πήρε. Πώς την πήρε, δηλαδή πώς πήρε ο κ. Παπακωνσταντίνου τη λίστα έπρεπε να το ξέρει ο κ. Διώτης. Εγώ ποτέ –σας το ξαναλέω- δεν μπορεί να είπα στον κ. Διώτη ότι την πήρε από τις υπηρεσίες…».

\r\n

\r\n

Εντάσεις και βαριές καταγγελίες μεταξύ των μελών της επιτροπής

\r\n

\r\n

Πάντως, η συνεδρίαση εξελίχθηκε με συγκρούσεις και εντάσεις όχι όμως από  την πλευρά των μαρτύρων αλλά από την πλευρά των μελών. Ειδικότερα, η απόφαση του προέδρου Χρήστου Μαρκογιαννάκη να λήξει την συνεδρίαση με το σκεπτικό ότι οι δύο μάρτυρες δεν παρουσιάζουν αντιφατικές εκδοχές προκάλεσε την έντονη δυσφορία της κυρίας Ζωής Κωνστναντοπούλου που τον χαρακτήρισε «αρχιερέα της συγκάλυψης». Εξίσου, οξεία είναι και η ανακοίνωση των Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσα και Σ. Κοντονή στην οποία αναφέρουν ότι «Απόψε μεθοδεύτηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων κ. Μπίκα και Ι. Διώτη που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ  – ΕΚΜ. Με δικονομικά προσχήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις,  με ύβρεις και λοιδορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιο του. Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση, εν’ όψη της επικείμενης κατάθεσης του κ. Βενιζέλου, την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του, ερήμην της Επιτροπής. Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις ημέρες οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ».

\r\n

\r\n

Στην Προανακριτική Βενιζέλος – Παπανδρέου

\r\n

\r\n

Πέραν αυτών, οι κ.κ. Μπίκας και Διώτης «σφράγισαν την εμπλοκή» του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση καθώς επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνεχή ροή ενημέρωσης για τον χειρισμό της λίστας. Υπο αυτά τα δεδομένα τα μέλη της προανακριτικής αποφάσισαν να καλέσουν τον κ. Παπανδρέου την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την επόμενη Τρίτη 9.04.2013.

\r\n

\r\n

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη θα καταθέσει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τις ερωτήσεις να αναμένεται να επικεντρωθούν στις επαφές που είχε με τον κ. Παπανδρέου και με τον κ. Διώτη στις 8.7.2011. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης ανέφερε ότι σε εκείνη την συνάντηση παρέδωσε το στικάκι στον κ. Βενιζέλο.

\r\n

\r\n

Σήμερα Τρίτη αναμένεται η κατάθεση του κ. Στέλιου Γιαννικόπουλου, συνεργάτη του πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε στην επιτροπή ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης τον έφερε σε επαφή με πρόσωπο που υποστήριζε ότι είχε την λίστα και ήταν διατεθειμένο να την δώσει έναντι 1.000.000 ευρώ. Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του κ. Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του σημερινού πρωθυπουργού.

\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY