Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Δις ισόβια στους δολοφόνους των ανδρών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Δυο φορές ισόβια και πολυετείς καθείρξεις έως 66 έτη επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε καθένα έναν από τους τρεις (εκ των τεσσάρων συνολικά) κατηγορουμένων για τη δολοφονία δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

Δις ισόβια στους δολοφόνους των ανδρών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη
Δυο φορές ισόβια και πολυετείς καθείρξεις έως 66 έτη επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε καθένα έναν από τους τρεις (εκ των τεσσάρων συνολικά) κατηγορουμένων για τη δολοφονία δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.\r\nΑπίστευτες προσφορές από 50% έως 90%!\r\n\r\nΕιδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου που δεν αναγνώρισε στους τρεις κατηγορουμένους κανένα ελαφρυντικό έχει ως εξής:

\r\n

\r\n

Ανδρέας Ποφίδης δυο φορές ισόβια και 66 έτη, Ιωάννης Σαββίδης δυο φορές ισόβια, 66 έτη και 5 μήνες  και Γιώργος Εμερτζίδης δυο φορές ισόβια και 62 έτη (Οι πολυετείς καθείρξεις μεταφράζονται πάντως σε 25 έτη κάθειρξης). Ο Γ. Εμερτζίδης δεν εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα της δίκης στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του.

\r\n

\r\n

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άφαντος. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε αποφυλακιστεί «κατά λάθος» από τον Κορυδαλλό και ενώ εκκρεμούσε η δίκη για την δολοφονία των δυο αστυνομικών.

\r\n

\r\n

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία ανακοινώθηκε ξημερώματα Πέμπτης, κρίθηκαν ένοχοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονιών, της οπλοκατοχής, κ.ά. εκτός από τρεις που απαλλάχθηκαν από κάποιες επιμέρους πράξεις. Το δικαστήριο τους επέβαλλε καθείρξεις έως εννέα έτη.

\r\n

\r\n

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών είναι και ο φυγόδικος Βιταλής Τερσένιδης. Ωστόσο, δικάστηκε μόνο για πλημμεληματικές κατηγορίες καθώς η δικογραφία  διαχωρίστηκε η ως προς τα κακουργήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν παραγραφές.

\r\n

\r\n

Το ιστορικό

\r\n

\r\n

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη με θύματα τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργο Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη.

\r\n

\r\n

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν. Είχε προηγηθεί καταδίωξη ύστερα από ληστεία σε περίπτερο, στο Μενίδι.

\r\n

\r\n

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων κάθισαν συνολικά 15 άτομα.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY